Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransa Tren Hatları için Güvenlik Önlemlerini Artırdı

Fransa, tren hatlarına yönelik sabotajlara karşı güvenlik önlemlerini artırdı. Ulaşımdan Sorumlu Bakan Vergriete detayları açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 21:35
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 21:35

Fransa Tren Hatları için Güvenlik Önlemlerini Artırdı

Fransa'da Tren Hatlarına Yönelik Yeni Güvenlik Önlemleri

Fransa, 2024 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yaparken, Ulaşımdan Sorumlu Bakan Patrice Vergriete, tren hatlarına yönelik potansiyel sabotajları önlemek için ek güvenlik önlemlerinin alındığını duyurdu.

Kundaklama Olaylarının Ardından Hızla Önlemler Alındı

Vergriete, LCI kanalına verdiği demeçte, ülkede yaşanan son kundaklama olaylarının ardından demiryolu ağının gözetim ve güvenliğinin ciddi şekilde artırıldığını belirtti. Bakan, görevli güvenlik personeli sayısının 250'ye, operasyonda yer alacak çalışan sayısının ise 1000'in üstüne çıktığını ifade etti.

Hava Gözetimi İçin Helikopter ve Dronlar Kullanılıyor

Ek olarak, jandarma helikopterleri ve 50 adet dron da tren hatlarının güvenliğini sağlamak amacıyla devreye sokuldu. Vergriete, "Teyakkuz halinde olduğumuz için olağanüstü önlemler harekete geçirdik," diyerek, aldıkları önlemlerin önemini vurguladı.

Olayların Etkileri ve Gelecek Planlamaları

Bakan, tren seferlerinde yarın aksaklıklar yaşanabileceğini öngörerek, 29 Temmuz itibarıyla seferlerin normale döneceğini açıkladı. Ayrıca, kundaklama ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve faillerin henüz tespit edilmediğini bildirdi.

Güvenlik Harcamaları ve Sorumluluk

Vergriete, Paris’in bağlı olduğu Île-de-France bölgesinde Olimpiyat Oyunları boyunca demir yolu güvenliğini artırmak için 5 milyon avro harcandığını ifade etti.

Dün, Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine saatler kala, Fransa genelinde Pagny-sur-Moselle, Courtalain ve Croisilles'de tren hatları kundaklamaya maruz kalmış, ancak Vergigny'deki bir tren hattına yönelik girişim engellenmiştir.