Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransız Milletvekili Aymeric Caron'dan Macron'a Tepki

Caron, Macron'un Herzog ile buluşmasını eleştirerek, Gazze'deki çocuk ölümlerine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 00:47
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 00:47

Fransız Milletvekili Aymeric Caron'dan Macron'a Tepki

Fransız Milletvekili Aymeric Caron'dan Sert Eleştiri

Fransa'da muhalefet partisinin önde gelen isimlerinden Aymeric Caron, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile başkent Paris'te yaptığı görüşmeye sert tepki gösterdi.

Macron ve Herzog'un Elysee Sarayı Görüşmesi

Macron, önümüzdeki Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni öncesi Elysee Sarayı'nda Herzog ile bir araya geldi. Caron, Twitter hesabında bu buluşmanın görüntülerini paylaşarak eleştirilerini dile getirdi.

Caron'un Eleştirileri

Caron, paylaşımında, "Cumhurbaşkanı Macron, ordusu şu anda Gazze'de soykırım işleyen ve her gün çocukları öldüren bir ülkenin cumhurbaşkanına sıcak bir şekilde sarılmayı seçti," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Gazze'de son 9 ayda resmi verilere göre 15 bin çocuğun öldüğünü, on binlercesinin de ağır yaralandığını belirtti.

İsrail'in Olimpiyat Oyunları'ndan Men Edilmesi Çağrısı

İsrail’in saldırıları devam ederken, Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'ndan men edilmesi için birçok yerde gösteriler yapıldı. Caron ve Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Grup Başkanvekili Mathilde Panot, İsrailli sporcuların Rus ve Belaruslu sporcular gibi "tarafsız" statü altında katılmaları çağrısında bulundu.