Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransız Milletvekillerinden Netanyahu'ya Sert Tepki

Fransız milletvekilleri, Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasını eleştirerek, Gazze'deki sivil kayıplara dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 17:32
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 17:32

Fransız Milletvekillerinden Netanyahu'ya Sert Tepki

Fransız Milletvekillerinden Netanyahu'ya Sert Tepki

Fransa'da milletvekilleri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Amerikan Kongresi'nde yaptığı açıklamaları büyük bir öfkeyle karşıladı. Gazze'deki can kaybının 40 bine yaklaşmasıyla birlikte, Netanyahu'nun burada "neredeyse hiç sivil öldürmediklerini" iddia etmesi geniş bir tepkiye yol açtı.

Solcu ittifakın önde gelen partisi Boyun Eğmeyen Fransa'nın (LFI) milletvekilleri, Netanyahu'nun savaş suçlusu olduğunu vurgulayarak, ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanan konuşmasını kınadı. LFI Grup Başkanvekili Mathilde Panot, bu karşılamayı "utanç verici" olarak nitelendirerek, Kongre'deki insanları savaş suçlarına karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Panot, Rashida Tlaib gibi Filistin asıllı temsilcilerin gösterdiği cesareti destekleyerek, "Netanyahu'nun sıradan bir konuşma yapmadığını, savaş suçları işlediğini unutmamalıyız," dedi.

Diğer LFI milletvekilleri de bu konuda duyarsız kalmadı. Jerome Legavre, sosyal medya hesabında "Filistinlilerin soykırımından sorumlu bir liderin, böyle bir ortamda ağırlanması kabul edilemez." yorumunu yaptı. Thomas Portes ise tepki göstererek, "Netanyahu'ya yönelik bu karşılama mutlak bir utançtır. Tlaib'i destekliyorum; bir halkın katledilmesine çalışan bir başbakanı eleştiren herkes değerli," ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşma, yerel halkın protestoları ile de karşılandı. Protestocular, Washington sokaklarında ve Netanyahu'nun konakladığı otel çevresinde seslerini duyurarak, Gazze'deki duruma dikkat çekmeye çalıştı.

Başbakan Netanyahu, konuşması sırasında sivil kayıplarının düşük olduğunu savunurken, bu iddiaların karşısında durup gerçekleri göz önünde bulundurulmasının gerektiğini belirten tepkilerin önüne geçemedi.