Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransız Siyasilerden İsrail'in Beyrut Saldırısına Sert Tepki

Fransa'daki solcu siyasetçiler, Beyrut'taki İsrail saldırılarını uluslararası hukuka aykırı buldu.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 11:10
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 11:10

Fransız Siyasilerden İsrail'in Beyrut Saldırısına Sert Tepki

Fransa Siyasetinde Tansiyon Yükseliyor

Fransa'da solcu siyasetçiler, İsrail'in Beyrut'un güney bölgesine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar hakkında sert bir mesaj yayınladı. Lübnan'ın başkentindeki yoğun nüfuslu bölgelere yapılan bu saldırılar, uluslararası hukukun ciddi bir ihlali olarak değerlendirildi.

Melenchon'dan Eleştiriler

Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinin lideri Jean-Luc Mélenchon, X hesabından yaptığı paylaşımda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "kabul edilemez saldırılar" gerçekleştirdiğini belirtti. Melenchon, "Netanyahu, savaşı ve ölümü yayıyor; hukukun ve tüm uluslararası anlaşmaların üstündeymiş gibi davranıyor" dedi.

Uluslararası Toplumun Sessizliği

LFI milleti vekili Thomas Portes ise, İsrail'in saldırılarının ardından uluslararası hukuru ihlal eden Netanyahu'yu "savaş suçlusu" olarak nitelendirdi. Portes, aynı zamanda Beyrut’ta meydana gelen atak esnasında Gazze’deki soykırımın sürdüğüne ve uluslararası toplumun "yayılan savaş riski" karşısındaki sessizliğine dikkat çekti.

Olay ve Sonuçlar

30 Ağustos'ta İsrail güçlerinin, Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi'ndeki bir binaya düzenlediği hava saldırısında 2 çocuk ve 1 kadın hayatını kaybetmiş, 74 kişi yaralanmıştır. Bu olay, Fransa'daki sol siyasi çevrelerde büyük bir jeopolitik tartışma başlattı.