Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gaemi Tayfunu Hava Tatbikatlarını İptal Etti

Tayvan'da Gaemi Tayfunu nedeniyle 'Han Kuang' askeri tatbikatının hava bölümü iptal edilmişken, deniz ve kara tatbikatları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 11:10
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 11:10

Gaemi Tayfunu Hava Tatbikatlarını İptal Etti

Gaemi Tayfunu Nedeniyle Hava Tatbikatları İptal Edildi

Tayvan’ın doğu kıyılarına doğru ilerleyen Gaemi Tayfunu yüzünden, yıllık "Han Kuang" askeri tatbikatı kapsamında planlanan hava kuvvetleri tatbikatları iptal edildi. Ancak, Adanın diğer bölgelerinde deniz ve kara tatbikatlarının devam edeceği bildirildi.

Tayfunun Etkileri ve Açıklama

Tayvan Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, tayfunun doğu kıyılarına beklentisi ile oluşacak olumsuz hava koşullarının tatbikatın iptal edildiği belirtildi. Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi, Gaemi Tayfunu’nun Ada’ya 2 gün içinde ulaşmasının muhtemel olduğunu duyurdu.

Deniz ve Kara Tatbikatlarının Devamı

Tayvan'daki diğer bölgelerdeki deniz ve kara tatbikatlarının ise planlandığı gibi süreceği bildirildi. Tayfan, tayfunun ardından Çin’in batısına doğru ilerleyeceğini tahmin ediyor.

"Han Kuang" Tatbikatına Genel Bakış

Tayvan’ın en önemli askeri tatbikatı olarak bilinen "Han Kuang" tatbikatı, dün başladı. Tayvan Savunma Bakanlığı, 26 Temmuz’a kadar sürecek bu tatbikatın amacı olarak, Taipei’deki kritik altyapının korunması ve Adanın genelinde kilit altyapının dayanıklılığının artırılmasını belirtti.