Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Galatasaray, Lecce'yi 2-1 Yendi: Hazırlık Maçında İlk Galibiyet

Galatasaray, Lecce ile oynadığı dostluk maçında 2-1'lik skorla galip geldi. Takımın yeni transferi Icardi de sahada yer aldı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 22:38
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 22:38

Galatasaray, Lecce'yi 2-1 Yendi: Hazırlık Maçında İlk Galibiyet

Futbol: Hazırlık Maçı

Galatasaray: 2 - Lecce: 1

Galatasaray Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde karşılaştığı İtalya'nın Lecce takımını 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekip, Avusturya'nın Steiermark eyaletindeki Irdning'de hazırlık kampı sürdürürken, Lecce ile dostluk maçı yaptı.

Turnuva, Avusturya temsilcisi LASK'ın ev sahipliği yaptığı Summer Series Upper Austria organizasyonunda gerçekleşti. Müsabaka, Linz kentindeki Raiffeisen Arena'da gerçekleştirildi.

Galatasaray, maça Fernando Muslera, Leo Dubois, Metehan Baltacı, Victor Nelsson, Derrick Köhn, Kerem Demirbay, Lucas Torreira, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Wilfried Zaha ve Michy Batshuayi 11'i ile başladı. Maçın 10. dakikasında Ziyech'in kaydettiği golle öne geçen Galatasaray, 40. dakikada Zaha'nın golü ile farkı ikiye çıkardı. İlk yarı, Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci Yarıda Değişiklikler

İkinci yarıya Günay Güvenç ile başlayan teknik direktör Okan Buruk, 64. dakikada Mauro Icardi, Berkan Kutlu ve Yusuf Demir'i sahaya sürdü. 83. dakikada ise Sergio Oliveira, Halil Dervişoğlu, Eyüp Aydın, Ali Yeşilyurt, Efe Akman ve Gökdeniz Gürpüz'ü oyuna dahil etti.

Lecce, 85. dakikada Kialonda Gaspar'ın golüyle farkı 1'e indirse de kalan süre içerisinde başka gol olmayınca, Galatasaray mücadeleyi 2-1 kazanmış oldu.

Önemli Notlar ve Takım Stratejisi

Sezon öncesi ilk hazırlık maçında LASK'a 3-2 kaybeden Galatasaray, ikinci karşılaşmada Almanya'nın Fortuna Düsseldorf takımına 5-2 yenilmişti. Ancak, Slovakya'nın Trencin takımını 4-1 mağlup ederek morallerini yeniden yükselten sarı-kırmızılılar, Lecce galibiyetiyle bu seriyi sürdürdü.

Mauro Icardi, bu maçla birlikte hazırlık döneminde ilk kez sahada yer almış oldu. Antrenman eksikliği nedeniyle önceki maça çıkamayan Icardi, 64. dakikada takıma katıldı ve kaptanlık pazubendini takarak dikkat çekti.

Teknik direktör Okan Buruk, Lecce'ye karşı 4-4-2 formasyonunu denedi. Michy Batshuayi'yi tek santrfor olarak başlatan Buruk, Icardi’yi sahaya sürdükten sonra iki oyuncuyu birlikte oynatmayı tercih etti.