Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Galatasaray, Parma'ya Hazırlık Maçında Yenildi

Galatasaray, Parma ile oynadığı hazırlık maçında 2-0 mağlup oldu ve Avusturya kampını tamamladı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 23:14
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 23:14

Galatasaray, Parma'ya Hazırlık Maçında Yenildi

Galatasaray Parma'ya 2-0 Yenildi

Galatasaray Futbol Takımı, İtalya'nın Serie A temsilcisi Parma ile oynadığı hazırlık maçında 2-0 mağlup oldu. Avusturya'nın Liezen bölgesindeki Irdning kasabasında yer alan kampa katılan sarı-kırmızılı ekip, LASK tarafından düzenlenen "Summer Series Upper Austria" turnvasında rakibi ile karşı karşıya geldi.

Maçın Detayları

Mücadele, Linz kentindeki Raiffeisen Arenada gerçekleştirildi. Galatasaray, kalede Fernando Muslera, savunmada Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Derrich Köhn, orta sahada Lucas Torreira, Berkan Kutlu, hücumda Hakim Ziyech, Dries Mertens, Wilfried Zaha ve Mauro Icardi ile maça başladı.

İlk yarıda topa hakim olan Galatasaray, birçok gol fırsatı yaratmasına rağmen, 42. dakikada Hernani Azevedo ile gelen golle devreyi 1-0 geride kapattı. İkinci yarıda Okan Buruk teknik direktörü, 5 oyuncu değişikliği ile takımda tazeleme yaptı; ancak Parma, 71. dakikada Dennis Man ile farkı 2'ye çıkardı.

Yeni Transferler ve Hediye Formalar

Galatasaray'ın yeni sağ beki Elias Jelert, kadroda yer aldı fakat forma şansı bulamadı. Ayrıca, Galatasaraylı futbolcular, mücadelenin ardından giymiş oldukları formaları taraftara hediye ettiler. Vardıkları bu karar neticesinde, birçok Parma oyuncusu, Galatasaraylı yıldızların formalarını istemesine rağmen, forma hediyeleri dolayısıyla bunu geri çevirmek zorunda kaldı.

Hazırlık Maçları Performansı

Galatasaray, Avusturya kampı boyunca toplam 5 hazırlık maçı yaparak, bunlardan 2'sinde galip geldi. Takım, LASK karşısında 3-2, Fortuna Düsseldorf ile ise 5-2 mağlup oldu. Ancak, Trencin takımını 4-1, Lecce'yi ise 2-1 yenmeyi başardı.

Kamp Dönemi Sona Erdi

Gelinip gelinip 2-0'lık sonuçla tamamlanan Parma maçı ile Galatasaray, ikinci etap Avusturya kampını noktalamış oldu. Takım, İstanbul'a dönüş yaptıktan sonra 2 gün izin alacak ve 3 Ağustos'ta Beşiktaş ile TFF Süper Kupa maçı hazırlıklarına başlayacak.