Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gaziantep'te 5. Opera ve Bale Festivali Coşkuyla Başladı

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle sanatseverleri bir araya getiriyor. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk'ün açıklamalarıyla festivalin kapsamı genişliyor.

Yayın Tarihi: 15.09.2024 19:57
Güncelleme Tarihi: 15.09.2024 19:57

Gaziantep'te 5. Opera ve Bale Festivali Coşkuyla Başladı

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Başladı

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali çerçevesinde düzenlenen 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, renkli konserlerle sanatseverlerin karşısına çıktı.

Mersin Devlet Opera ve Balesi ile Açılış

Festivalin açılış etkinliği, Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından sunulan Senfonik İncesaz konseri ile başlayan etkinlik, sanatseverlere unutulmaz bir deneyim sundu.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk’ten Açıklamalar

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür Yolu Festivali sayesinde festival ağlarının genişlediğini belirtti. Antalya Aspendos Opera Bale Festivali ile eş zamanlı olarak düzenlenen festivalde, ilk etkinliğin Bremen Mızıkacıları ile devam edeceğini ifade etti.

Sağtürk, "Burada, La Traviata konsere sahne alacak ve Gaziantep seyircisi ilk kez klasik bir opera deneyimi yaşayacak" şeklinde konuştu. Ayrıca, Gurur duyuyoruz, önümüzdeki yıl 6. Opera ve Bale Festivali'ni planlıyoruz" dedi.

Gaziantep'in Sanat Potansiyeli

Gaziantep'teki sahnelerin kalitesinden etkilendiğini dile getiren Sağtürk, sanatçıların ve teknik ekibin bu güzel şehirde olmanın şansını hissettiğini belirtti. Ayrıca, Gaziantep'in yalnızca gastronomi alanında değil, kültür sanat alanında da öne çıktığını vurguladı.

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle...

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle başladı. Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Tan Sağtürk, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.