Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'de Çocuk Felci Tehdidi: DSÖ'den Uyarı

DSÖ, Gazze'de tespit edilen çocuk felci virüsü nedeniyle olası bir salgın konusunda endişelerini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 17:35
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 17:35

Gazze'de Çocuk Felci Tehdidi: DSÖ'den Uyarı

DSÖ, Gazze'de Çocuk Felci Salgını Riskine Dikkat Çekti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaklaşık 10 aydır devam eden İsrail saldırıları neticesinde Gazze'de atık sularda tespit edilen çocuk felci virüsü dolayısıyla olası bir salgın konusunda büyük bir endişe taşıdığını bildirdi.

Saparbekov'dan Uyarı: "Gazze'deki Durum Korkutucu"

DSÖ'nün işgal altındaki Filistin toprakları üzerindeki acil sağlık durumu sorumlusu Ayadil Saparbekov, Cenevre'de düzenlenen BM basın brifinginde Gazze'de yaşanabilecek bir çocuk felci salgınından son derece endişeli olduğunu vurguladı. Saparbekov, "Gazze'de çocuk felci salgını olasılığı konusunda çok endişeliyim." şeklinde konuştu.

Saparbekov, Gazze'deki atık sulardan alınan örneklerde çocuk felci tip iki virüsüne rastlandığını ancak bu zamana kadar doğrulanmış bir hastalık vakasının olmadığını ifade etti.

Çocuk Felci Test Kitleri Gazze'ye Gönderiliyor

DSÖ ve UNICEF, Gazze'deki durum için gerekli önlemleri almak amacıyla, perşembe günü 50 adet çocuk felci test kiti göndermeye hazırlanıyor. Test sonuçlarının ise Ürdün'e yollanacağı açıklanmış durumda.

Saparbekov, sadece çocuk felci salgını değil, Gazze'deki diğer bulaşıcı hastalıklar açısından da endişelerinin bulunduğunu yineledi.

Virüsün Tespiti: Han Yunus ve Deyr el-Belah

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçtiğimiz hafta sonu yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve orta bölgedeki Deyr el-Belah kentlerinde tip iki çocuk felci virüsüne rastlandığını belirtmişti. Ghebreyesus, bu kentlerde alınan 6 örnekte virüs tespit edildiğini bildirdi.