Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'de Çocuklar Saldırı Atmosferinden Uzaklaşıyor

Gazze'deki çocuklar, psikolojik destek etkinlikleriyle savaş ortamından uzaklaşmaya çalışıyor. Geleneksel etkinlikler umut veriyor.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 20:33
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 20:33

Gazze'de Çocuklar Saldırı Atmosferinden Uzaklaşıyor

Gazze Çocukları Psikolojik Destekle Yeniden Hayat Buluyor

Han Yunus'ta gerçekleştirilen sosyal etkinlikler, yerinden edilen çocukların hayatlarına neşe katıyor.

Psikolojik Destek İçin Bir Araya Geldiler

İsrail bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde, özellikle Han Yunus kentinde yerinden edilen aileler, düzenlenen etkinliklerle psikolojik ve sosyal destek alıyor. Üretken Öğretmen Derneği tarafından organize edilen, çocukların geleneksel Filistin kıyafetleri giyip şarkılar söyleyerek dans ettiği etkinlik büyük ilgi gördü.

Çocuklar İçin Umut Oluyor

Etkinlikte yer alan aktivist Cemal Ebu Mustafa, "Çocukların negatif enerjilerini atma isteği karşısında böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Bu tür sosyal etkinlikler, çocuklarda oluşan şiddet eğiliminin azaltılmasına katkı sağlıyor." şeklinde konuştu.

Yaşanan Zorlu Süreçler

Gazze'nin kuzeyinden Han Yunus'a göç eden İman el-Kefarne ise son dönemde artan saldırıların oluşturduğu korkuyu dile getirerek, "Çocuklar ve kadınlar daha fazla destek almaya ihtiyaç duyuyor. Anneler için de psikolojik desteğin artırılması şart." ifadelerini kullandı.

Geleceğe Umutla Bakıyorlar

Etkinliğe katılan 11 yaşındaki Cemelat el-Mısri, "Korku içinde yaşıyorduk ama psikolojik ve sosyal destek etkinlikleri sayesinde bu atmosferden uzaklaştık. Savaşın sona ermesini ve evlerimize dönmeyi çok istiyorum." dedi.

Bu tür etkinlikler, Gazze'deki çocukların ruhsal durumunu iyileştirirken, toplumda dayanışma ve umut aşılıyor.