Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'de Filistinlilerin Zorunlu Göçü: 1,3 Milyon Yerinden Edildi

Gazze'de 1,3 milyon Filistinli zorunlu göç etti; sığınma merkezleri tehlikede, uluslararası hukuka aykırı durumlar yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 22:30
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 22:30

Gazze'de Filistinlilerin Zorunlu Göçü: 1,3 Milyon Yerinden Edildi

Gazze'deki Zorunlu Göç Durumu

Gazze Şeridi'nde 1 milyon 300 bini aşkın Filistinli, çeşitli bölgelere zorunlu göç etmek zorunda kaldı. Bu göçlerin büyük bir kısmı kuzeyden güneye gerçekleşti. Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, bu duruma dair önemli bilgiler paylaştı.

Bölgelerde Yaşanan Kriz

27 Ekim tarihinden itibaren İsrail tarafından başlatılan kara saldırıları nedeniyle birçok Filistinli evlerini terk etti. Sivil Savunma'nın Telegram hesabında yapılan açıklamada, göç edenlerin en temel ihtiyaçlarının bile karşılanmadığı barınma merkezlerine zorunlu olarak yöneldikleri belirtildi.

Birleşmiş Milletler'in Uyarıları

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'deki tüm ailelerin en az bir kez yerinden edildiğini ve bazı ailelerin ise bu durumu 9 kez yaşadığını rapor etti. Bu durumun Cenevre Sözleşmesi ve uluslararası insancıl hukuka aykırı olduğu vurgulandı.

İnsani Kriz ve Saldırılar

Açıklamada, göç edenlerin sığındığı mekanların güvenli olmadığı, kadın ve çocukların yoğun bir şekilde yerinden edildiği, İsrail saldırıları sonucunda da birçok kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Ayrıca, uluslararası insancıl hukukun tüm sivillerin korunmasını garanti ettiği ve zorla göçe karşı olduğu hatırlatıldı.

Ölümler ve Yaralanmalar

Son dönemlerde barınma merkezlerine yönelik saldırıların arttığına dikkat çekildi. Örneğin, Deyr el-Belah bölgesindeki Hadice Okulu'na düzenlenen saldırıda 15 çocuk ve 8 kadın da dahil olmak üzere toplam 31 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin ise yaralandığı bildirildi.