Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'de İsrail'in Saldırıları Sonucu 5 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 5 Filistinli yaşamını yitirdi, yaralananların sayısı da artıyor.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 18:00
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 18:00

Gazze'de İsrail'in Saldırıları Sonucu 5 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları Sürekli Devam Ediyor

Son günlerde İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güney ve orta bölgesine yönelik hava saldırıları düzenlemektedir. Bu saldırılarda 5 Filistinli hayatını kaybetti.

Nasır Hastanesi'nden Açıklama

Nasır Hastanesi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail savaş uçaklarının Han Yunus kentine yaptığı bombardıman sonucunda 4 Filistinlinin naaşı hastaneye teslim edildi. Açıklamada, bu yardımların her seferinde acı bir kayba neden olduğu vurgulandı.

Görgü Tanıklarından Bilgiler

Tanıkların aktardığına göre, İsrail'in Han Yunus'un doğusundaki bölgelere yönelik topçu ateşi hala sürüyor. Bu durum, bölgedeki insani durumu daha da zorlaştırmakta.

Bombardıman Sonucu Hayatını Kaybeden Çocuk

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bulunan bir evi vurdu. Bu saldırıda, Saydam ailesine ait evde bir çocuk yaşamını yitirdi. Çocuğun naaşı Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ölü ve Yaralı Sayısı Arttı

Bu saldırılar sonucunda birçok Filistinli de yaralandı. 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda, en az 39,145 Filistinli yaşamını yitirdi. Bu sayı içinde 16,172 çocuk ve 10,798 kadın bulunuyor. Yaralılara yönelik sağlık hizmetleri de büyük bir sorun olarak gündemde.

İnsani Kriz ve Altyapı Tahribatı

Halkın sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınırken, sivil altyapı da ciddi şekilde tahrip ediliyor. Hâlâ enkaz altında bulunan binlerce insan olduğu bildirilmekte ve bu durum uluslararası kamuoyunu endişelendirmektedir.