Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'de UNICEF Araçlarına Yapılan Saldırı

Gazze'de UNICEF'e ait araçlara ateş açıldı, can kaybı yok. UNICEF yetkilisinden olayla ilgili açıklama.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 19:20
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 19:20

Gazze'de UNICEF Araçlarına Yapılan Saldırı

Gazze'de UNICEF Araçlarına Saldırı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) ait iki araca ateş açıldığı bildirildi. Saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmadığı ifade ediliyor.

UNICEF Yetkilisinden Açıklama

UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Khodr, sosyal medya üzerinden saldırıya uğrayan araçların fotoğraflarını paylaştı. Khodr, beş çocuğun babalarıyla buluşturulması amacıyla seyahat eden araçların Gazze Vadisi'nde hedef alındığını belirtti.

Khodr, açılan ateş sonucu bazı mermilerin UNICEF araçlarına isabet ettiğini ve olayda yaralanan kimsenin bulunmadığını söyledi. Ayrıca, saldırıya uğrayan araçların üzerinde UNICEF logosunun olduğunu hatırlattı.

İnsani Yardımın Önemi

Khodr, son üç ay içerisinde Gazze'deki UNICEF araçlarına yönelik ikinci saldırının gerçekleştiğini vurgulayarak, insani yardım çalışanlarının Uluslararası İnsani Hukuk uyarınca korunması gerektiğini dile getirdi. "Gazze'deki insanlar ve özellikle çocuklar, hayat kurtaran yardıma acilen ihtiyaç duyuyor," diyen Khodr, operasyonların güvenli bir şekilde devam etmesi gerektiğini belirtti.

UNRWA ve Diğer Saldırılar

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini de 21 Temmuz'da Gazze Vadisi'nde bir BM konvoyuna ateş açıldığını duyurdu. Lazzarini, bu saldırıda da yaralanan olmadığını aktardı.

Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze'deki insani yardım kuruluşlarına yönelik saldırılarının sürdüğü bildiriliyor. Örneğin, 1 Nisan'da Deyr el-Belah bölgesine düzenlenen bir saldırıda Dünya Merkez Mutfağı'nın (WCK) yedi çalışanı hayatını kaybetmişti. Olayda ekip, kuruluş logosunu taşıyan zırhlı araçlarda bulunuyordu.