Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'deki Filistinliler Evlerinin Enkazında Yaşamak Zorunda Kalıyor

Barınma merkezlerinin kötü koşulları nedeniyle Gazze'deki Filistinliler evlerinin enkazında yaşamaya başladı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 11:11
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 11:11

Gazze'deki Filistinliler Evlerinin Enkazında Yaşamak Zorunda Kalıyor

Gazzelilerin Zorlu Hayatı

Gazze Şeridi'nde, 10 aydır devam eden saldırılarda evleri yıkılan Filistinliler, barınma merkezlerindeki hijyen sorunları ve aşırı kalabalık nedeniyle evlerinin enkazında yaşamayı tercih ediyorlar.

Barınma Merkezlerinin Koşulları

İhalenin son 10 ayında çok sayıda yer değiştiren Filistinliler, okullar ve hastaneler gibi güvenli olduğunu düşündükleri mekânlara sığındılar. Ancak, bu merkezlerde altyapı sorunları ve hijyen eksiklikleri hastalıkların yayılmasına yol açtı.

Gazze'nin kuzeyinde yaşayan 53 yaşındaki Arife ve 60 yaşındaki İsmail Ahmed el-Kahlut çifti, yaşadıkları zorlukları anlattı. 13 Ekim'de bombalanan evlerinden çocukları ve torunlarıyla birlikte hastaneye kaldırıldıklarını açıklayan Arife Kahlut, barınma merkezlerindeki şartların kötü olduğunu vurguladı.

Enkazda Yaşamaya Tercih Ediyorlar

Kahlut, "Barınma merkezlerindeki şartlar çok zor ve kötü. Sağlıklı bir yaşam alanı yok, yatacak yer, su, banyo ve temiz bir alan yok." dedi. Yıkılan evlerinin enkazında çadır kurarak yaşamaktalar.

Çocuklar ve Eğitim Sorunu

Arife Kahlut, savaşın neden olduğu olumsuzlukların çocuklar üzerinde etkili olduğunu belirterek, "Bu nesil eğitimsiz büyüyor. Dünya ülkelerinin bize merhamet göstermesini istiyoruz," şeklinde konuştu.

Yaşamak İçin Mücadele

İsmail Kahlut ise "Barınma merkezleri cilt hastalıklarına ve diğer sağlık sorunlarına yol açıyor. Aşevlerine gidip yemek alıyoruz, çok zor durumdayız," dedi. Birçok asıl sağlıklı gıdaya erişimi olmayan Kahlut ailesi, sadece konservelerle beslenmek durumundalar.

Gazze'de devam eden savaşta, hem sağlık hem de psikolojik boyutlarda yaşanan sorunlar, halkı giderek daha zor bir yaşam sürmeye mahkûm ediyor.