Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'deki Kıtlık Krizi ve ABD'nin Yüzer İskelesi Üzerine Tartışmalar

Gazze'deki insani kriz derinleşirken, ABD'nin yüzer iskelesinin görevini tamamladığını açıklaması eleştiriliyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 14:22
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 14:22

Gazze'deki Kıtlık Krizi ve ABD'nin Yüzer İskelesi Üzerine Tartışmalar

ABD’nin Yüzer İskelesi ve Gazze’deki Kıtlık Krizi

Gazze Şeridi’nde devam eden insani kriz, ABD’nin yüzer iskelesinin görevini tamamladığına dair yaptığı açıklama ile daha da derinleşti. UNRWA Gazze Medya Ofisi Direktör Vekili İnas Hamdan, "Kerem Ebu Salim Kapısı'ndan gelen yardım tırlarının sayısının çok az olduğunu" belirtti.

Yardım Tırlarının Yetersizliği

Hamdan, UNRWA’nın Gazze'deki faaliyetlerini sürdürebilmesi için günde 500 ile 600 tır insani yardıma ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Bunun yanı sıra, Gazze'de düzenli olarak sağlık hizmeti sunabilmek için tıbbi malzeme ve akaryakıta ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yüzer İskelenin Eleştirisi

Gazze Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, yardımların sınırlı olduğunu ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılamadığını ifade etti. Ayrıca, "ABD'nin Gazze’ye yüzer iskeleyle yaptığı yardım açıklamaları bir aldatmaca" diyerek, bu durumun Filistinlilerin yaşam standartlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Uluslararası Tepkiler

Uluslararası kuruluşlar da, ABD'nin yüzer iskele aracılığıyla Gazze’nin insani yardım ihtiyacını yalnızca çok küçük bir kısmını karşıladığını belirtmişti. Bu süreçte, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti, birçok insan yaralandı.

Sonuç

Gazze’deki insani yardım durumu ve yüzer iskele konusundaki tartışmalar, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. Bölgedeki gıda, tıbbi malzeme ve yakıt kıtlığı, Filistinlilerin yaşam mücadelelerini daha da zorlaştırıyor.