Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze Hükümetinden İsrail'in Han Yunus Saldırılarına İlişkin Üzücü Açıklama

Gazze'deki hükümet, İsrail'in Han Yunus'taki saldırılarında 250 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 15:46
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 15:46

Gazze Hükümetinden İsrail'in Han Yunus Saldırılarına İlişkin Üzücü Açıklama

Gazze Hükümetinin Açıklaması

Gazze'de bulunan hükümet, İsrail'in güvenli bölge olarak ilan ettiği Han Yunus kentinin doğusuna yönelik 8 gün süren kara saldırılarında en az 250 kişinin hayatını kaybettiğini ve 300 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ölü ve Yaralı Sayısı

Hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı duyuruda, svanri ordusunun 8 günlük saldırılarının ardından Han Yunus'un doğusunda kaybedilen hayatlara dikkat çekildi. İlk belirlemelere göre, burada 250’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği, 300 kişinin ise yaralandığı bilgisi verildi.

Saldırıların Nitelikleri

Ayrıca, 31 kişinin kayıp olduğu belirtilirken, İsrail ordusunun Han Yunus’un doğusunda gerçekleştirdiği eylemler için "insanlığa karşı işlenmiş bir savaş suçu" ifadesi kullanıldı. Söz konusu bölgede 320 evin bombalandığı, 31 evin sakinleriyle birlikte hedef alındığı bildirildi.

Uluslararası Hukukun İhlali

Bölgedeki hayati öneme sahip kurumların kasıtlı şekilde hedef alındığına dikkat çekilerek, sivil savunma ve sağlık ekiplerinin yaralılara ulaşmasının engellendiği vurgulandı. Hükümet, İsrail'in yerinden etme eylemlerini insanlık suçu olarak değerlendirdi ve sivillere yönelik saldırıları sert bir dille kınadı.

Uluslararası Topluma Çağrı

Hükümet, uluslararası mahkemelere ve özgür ülkelere çağrıda bulunarak, İsrail’in işlediği savaş suçlarının kovuşturulması ve bu eylemlerin durdurulmasını istedi. Ayrıca, devam eden katliamların tüm sorumluluğunun İsrail ve ABD yönetiminde olduğunu belirtti.

Son Gelişmeler

İsrail ordusu, Han Yunus'un doğusuna 22 Temmuz'dan bu yana karadan saldırılar düzenlerken, bölgeden geri çekilme süreçlerinin de yaşandığı belirtiliyor. Sivil Savunma Teşkilatı, saldırıların bölgedeki altyapının %90 oranında tahrip olduğunu açıkladı.