Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze Hükümetinden Sert Açıklama: Dini Eserlere Yönelik Saldırılar Suçtur

Gazze hükümeti, İsrail'in Aziz Porphyrius Kilisesi'ni hedef almasını dini bir suç olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 18:00
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 18:00

Gazze Hükümetinden Sert Açıklama: Dini Eserlere Yönelik Saldırılar Suçtur

Gazze Hükümeti'nin Açıklaması

Gazze'deki yerel yönetim, İsrail ordusunun tarihi ve dini öneme sahip olan Aziz Porphyrius Kilisesi'ni hedef almasının dinler arası barışı tehdit eden bir suç olduğunu belirtti. 7 Ekim 2023'ten bu yana yaşananların, insanlık suçu kapsamına girdiği iddia ediliyor.

İsmail Sevabite'nin Değerlendirmesi

Gazze hükümetinin Medya Ofisi Müdürü İsmail Sevabite, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "İsrail, Eski Şehir bölgesindeki bu kiliseyi hedef alarak dinsel bir suç işlemektedir. 7 Ekim'den bu yana devam eden soykırım suçlarına bir yenisini daha eklemiştir," dedi.

Kültürel Varlıkların Tehlikede Olduğu Uyarısı

Sevabite, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarla birlikte toplamda 600'den fazla cami ve 3 kiliseyi tahrip ettiğini vurgulayarak, "İsrail, ibadet yerlerini büyük bombalarla hedef alarak herhangi bir değerlere saygı duymadığını ortaya koyuyor," şeklinde konuştu.

Uluslararası Hukukun İhlali

Sevabite, İsrail'in Filistin kültürel mirasını çiğneyerek, dini yerleri yok etme çabası içinde olduğunu belirtti. Bunun, uluslararası insan hakları yasaları ve 1954 yılında Lahey'de kabul edilen dini mülkiyetin korunmasına yönelik sözleşme ile çeliştiğini ifade etti.

Sonuç ve Çağrı

İsrail'in işlediği suçlara karşı dünya genelinde bir tepki beklendiğini belirten Sevabite, cami ve kiliselerin saldırılara hedef olmaktan derhal korunması gerektiğini vurguladı. Gazze kentindeki Hristiyanların sığındığı Aziz Porphyrius Kilisesi'nin hedef alınması sonucu bazı kişilerin yaralandığı da kaydedildi.