Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze için Acil Ateşkes Çağrısı

Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda, Gazze'de acil ateşkes konusunu gündeme getirdi ve sivillerin korunmasına vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 14:07
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 14:07

Gazze için Acil Ateşkes Çağrısı

Gazze'de Acil Ateşkes Talebi

Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar sonucunda Gazze Şeridi'nde "acil ateşkes" talep etti.

Üçlü Ortak Açıklama

Bu ülkelere göre, sivillerin korunması ve yardım akışının artırılması için acil önlemler alınması şart. Üç ülke, Çin'in öncülüğündeki Filistinli 14 grubun yüksek düzeydeki temsilcileriyle yapılan görüşmelerin ardından ortak bir yazılı açıklama yayınladı.

Felaket Boyutundaki Durum

Açıklamada, Gazze'deki durumun "felaket" olduğu vurgulanarak, insanların yaşadığı acıların kabul edilemeyeceği ifade edildi. Bu trajik durumun sona ermesi gerektiğinin altı çizildi.

Sivil Korumanın Önemi

Sivillerin korunması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, Hamas'ın silahlarını bırakması ve tüm esirlerin salıverilmesi gerektiği belirtildi. Üç ülke, Hamas'ın Gazze'nin gelecekteki yönetiminde hiçbir rolünün olmaması gerektiğini de kaydetti.

Lübnan Sınırındaki Gerilim

Lübnan sınırındaki gerilimlere dair yorum yapan ülkeler, çatışmaların devam etmesinin on binlerce Lübnanlı ve İsrailli sivilin hayatını tehlikeye atacağı uyarısında bulundu.

Pekin Diyaloğu

Daha önce, Çin, 21 ve 22 Temmuz'da Filistinli grupların katıldığı önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmıştı. Bu toplantıdan sonra, Filistinli 14 grubun temsilcileri arasında "Pekin Diyaloğu" imzalanarak birlik oluşturma amacı güdülmüştü.