Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'nin İhtiyaçlarına Cevap Veren Kafe: Öğrenciler ve Uzaktan Çalışanlar İçin Yeni Bir Mekan

Gazze'de bir genç, açtığı kafede internet ve elektrik hizmeti sunarak uzaktan çalışanlar ve öğrencilere umut oldu.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 11:10
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 11:10

Gazze'nin İhtiyaçlarına Cevap Veren Kafe: Öğrenciler ve Uzaktan Çalışanlar İçin Yeni Bir Mekan

Refah'ta Elektrik ve İnternet İhtiyacını Karşılayan Kafe

İsrail'in 10 aydır süregelen saldırıları altında Gazze Şeridi'nde bir genç, öğrencilere ve uzaktan çalışanlara hizmet veren bir kafe açtı. Muhammed Kurayk, Refah kentinde sahildeki bu kafe ile hayatlarına devam etmek isteyenlere yeni bir alan sunmayı amaçlıyor.

Kafenin Hikayesi

Kurayk, yaşadığı bölgedeki elektrik ve internet sıkıntısına çözüm arayışında olduğunu belirtti. Tüm iş yerlerinin ve çalışma alanlarının zarar görmesi nedeniyle yaklaşık bir ay boyunca kafe için uygun bir yer aradığını söyledi. Artık öğrenciler ve uzaktan çalışanlar, bu kafede elektrik ve internet bulabiliyorlar.

Öğrencilerin Yeni İhtiyaç Merkezi

Günün her saati elektriğe ve internete ihtiyaç duyan öğrenciler, uzaktan çalışanlar ve gazeteciler için bu kafe büyük bir ihtiyaç olarak öne çıkıyor. Ela el-Kebariti, tasarım çalışmaları yapmak için sürekli bu kafeye geldiğini belirtti. "Burada uygun bir atmosferde çalışıyoruz ama İsrail’in bombalamasından korkuyoruz" dedi.

Çalışma İmkanları ve Korkular

Grafik tasarımcısı Muhammed el-Amudi, saldırılardan sonra yeniden çalışmaya başlamak için bu kafeden faydalandığını ifade etti. İç mimarlık öğrencisi Hibetullah el-Cezzar ise, kafenin internetinden yararlanarak derslerine devam ettiğini aktardı.

Umutsuzluk ve Dayanışma

Filistinli öğrenciler, savaşın sona ermesini ve eski hayatlarına dönmeyi umuyor. 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda, on binlerce insanın hayatını kaybettiği bildiriliyor. Enkaz altında hala binlerce kişinin olduğu ve sivil altyapının hedef alındığı da vurgulanıyor.