Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazzeliler Dostluk Maçıyla Direnişlerini Göstermeye Çalışıyor

Gazzeliler, yaşam mücadelesi verirken düzenledikleri futbol maçıyla umutlarını tazeliyor.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 12:15
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 12:15

Gazzeliler Dostluk Maçıyla Direnişlerini Göstermeye Çalışıyor

Gazzeliler Hayata Tutunmaya Çalışıyor

Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmaların etkileri altında, Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki Filistinliler, zor şartlara rağmen bir futbol dostluk maçı düzenleyerek hayata tutunmaya çalıştı.

Yaşama Umudu ve Futbol

Bu etkinlik, Ekim 2023’ten bu yana gerçekleştirilen ilk sosyal organizasyon olma özelliğini taşıyor. Filistinliler, düzenledikleri bu maçla hem Gazze'deki acılara dikkat çekmeye hem de yaşama haklarının altını çizmeye amaçladılar.

Mesaj Vermek İçin Maç Yaptılar

Hakem Rami Ebu Haşiş, "Yaşamayı hak eden bir halk olduğumuz ve sadece hakkımızı aradığımızın mesajını vermek istedik" diyerek, bu etkinlikle yerinden edilmiş insanlara bir nebze olsun mutluluk sunmayı hedeflediklerini belirtti. Takım Antrenörünün Açıklamaları

Maçta yer alan takımlardan birinin antrenörü Vail Ebu Seyf de, şubat ayında yaşadığı yaralanmalara rağmen maça katılmanın önemine vurgu yaptı. Ebu Seyf, "Bu maç; savaşa, ablukaya ve zor hayat şartlarına rağmen hala kararlı olduğumuzun dünyaya bir mesajıdır." ifadesini kullandı.

Eski Futbolcular Yeniden Bir Arada

Yusuf Ebu Seyf ise, maça katılan oyuncuların çoğunun eski futbolcular olduğunu, ancak sürekli süren saldırılar nedeniyle antrenman yapamadıklarını söyledi. Ebu Seyf, bu tür etkinliklerin insanlarda umut yarattığını dile getirdi.

Gazze'deki Kriz

İsrail'in 7 Ekim'den beri Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 39.090 Filistinli hayatını kaybetti, 90.147 kişi ise yaralandı. Binlerce insanın enkaz altında olduğu bildirilirken, sivil altyapılara düzenli saldırılar devam ediyor.