Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Geleceğin Makine Doktorları Yarışması Tamamlandı

BSH Türkiye'nin düzenlediği 'Geleceğin Makine Doktorları' yarışması, gençlerin teknik bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 10:40
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 10:40

Geleceğin Makine Doktorları Yarışması Tamamlandı

BSH Türkiye'nin Geleceğin Makine Doktorları Yarışması Sona Erdi

BSH Türkiye, Teknik Okullarla Stratejik İş Birliği (TOSİ) projesi kapsamında düzenlediği "Geleceğin Makine Doktorları" yarışmasını başarıyla tamamladı. Şirketin açıklamasına göre, 2011 yılından bu yana süregelen bu proje, teknolojik ve teknik imkanlarla gençleri buluşturmayı hedefliyor.

TOSİ Projesinin Amacı

TOSİ, meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezleri ile işbirliği yaparak öğrencilere teorik ve pratik eğitim olanakları sunuyor. Bu sayede gençlerin mesleki gelişimini destekleyerek sektörde yetkin ve kalifiye elemanlar olarak yetişmelerini sağlamak amaçlanıyor. Proje kapsamında 7 şehirde 9 teknik okulda 17 teknik laboratuvar kuruldu ve 381 öğrenci BSH servislerinde staj yapma fırsatı elde etti.

Yarışmanın Detayları

"Geleceğin Makine Doktorları" adlı bilgi yarışması, beyaz eşya alanında eğitim alan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmanın ilk iki aşaması çevrimiçi olarak gerçekleştirilirken, final etabı İstanbul'daki BSH Kartal Servis Akademisi'nde yüz yüze yapıldı. Öğrenciler, yedek parça, çalışma prensipleri, montaj ve onarım gibi konularda hazırlanan sorularla bilgilerini sınama fırsatı buldu.

Ödül Töreni ve Gezi

Finalde, teorik ve pratik yarışı tamamlayan öğrenciler, dereceye girenlere plaket ve madalya takdim edildi. Yarışmanın ardından katılımcılar, Türkiye'de üretilen tüm BSH ürünleri için faaliyet gösteren İstanbul-Arnavutköy Servis Lojistik Deposu'nu gezdi. Öğrenciler daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Dijital Deneyim Müzesi'ni ziyaret ederek eğlenceli bir gün geçirdi.