Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gençlere Siber Güvenlik Uzmanlığı Fırsatı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, 4 ilde açılan meslek yüksekokullarıyla gençlere siber güvenlik alanında uzmanlaşma imkanı sunuyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 10:30
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 10:30

Gençlere Siber Güvenlik Uzmanlığı Fırsatı

Gençlere Siber Güvenlik Alanında Yeni Bir Fırsat

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenlenen siber güvenlik meslek yüksekokulları, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli'de eğitim vermeye başladı. Yeni dönemde 100 öğrenciye 'siber güvenlik analisti ve operatörü' olma şansı sunuluyor.

Öğrenci Alımı ve Program İçeriği

Yükseköğretim Kurumu ile imzalanan işbirliği protokolü doğrultusunda, teknoparkları bulunan Ankara ve Ege Üniversiteleri ile Gebze ve İstanbul Teknik Üniversiteleri bünyesinde, Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü Ön Lisans Programı eğitimine başladı. 2023 yerleştirme sonuçlarına göre bu program, 10 binden fazla ön lisans programı arasında ilk 10'a girdi.

Deneyim Kazandıran Uygulamalar

Öğrenciler, ilk yıl temel programlama, ağ teknolojileri ve siber güvenlik gibi alanlarda eğitim alırken, ikinci yıl ise daha ileri düzey konularda dersler görecek. Ayrıca, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ile yapılan işbirlikleri sayesinde burs, staj ve eğitmen desteği sağlanıyor.

Pratik Eğitim ve Yetkinlikler

Öğrenciler, teorik bilgileri pratikte uygulama fırsatı buluyor ve iş yerlerinde zorunlu eğitim alacaklar. Mezunlar, bilgi sistemleri güvenliği, tehdit tespiti ve müdahale konularında yetkinlik kazanarak sektöre sağlam bir giriş yapacaklar. Ayrıca, dijital dönüşüm konusunda da destek sağlanarak, öğrencilerin siber güvenlik kulüplerine katılımları teşvik ediliyor.