Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ghassan Massoud: Değerlerinden Taviz Vermeyen Bir Sinema Ustası

Usta oyuncu Ghassan Massoud, sinema yolculuğunu değerleriyle sürdürüyor ve genç sinemacılara tavsiyelerde bulunuyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 10:58
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 11:36

Ghassan Massoud: Değerlerinden Taviz Vermeyen Bir Sinema Ustası

Oyuncu Ghassan Massoud'un Sinema Yolculuğu

Dünyaca ünlü Suriyeli aktör Ghassan Massoud, sinema kariyerine dair yürüttüğü sorumluluklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yıllar içinde birçok zorlukla karşılaştığını belirten Massoud, "Her seçimin ödemen gereken belli bir bedeli vardır. Ben bu bedelleri hem madden hem de manen ödedim. Ancak pişman değilim," dedi.

Kırmızı Çizgilere Sadık Kaldı

Massoud, birçok İslamofobik filmde oynayarak büyük kazançlar elde edebilecekken, etik değerlerinden taviz vermediğini ifade etti. "Maddi olarak birçok şey kaybettiğimi biliyorum. Eğer o filmlerde olsaydım, çok katkı alabilirdim. Ancak bu konuda bir duyarlılık geliştirdim," şeklinde konuştu.

TRT Dizi Projesi ve Genç Sinemacılara Mesajlar

Son olarak TRT 1 ekranlarında yer alan "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinde Ebu Eyyub el-Ensari karakterini canlandıran Massoud, TRT 12 Punto senaryo geliştirme platformunda jüri üyeliği yapıyor. Sinema sanatı üzerine yapılan etkinlikler için, "Sanat faaliyetleri bu sanata gönül verenler için önemli bir araştırma durumu oluşturuyor," dedi.

Akademinin Önemi

Usta sanatçı, yetenekli oyuncuların akademik eğitim almasının önemine de değinerek, "Akademi, oyuncunun gerçek yeteneğini ortaya çıkarır. Eğer yetenekliyse, bu eğitimler onu ileride iyi bir aktöre dönüştürür," ifadelerini kullandı.

Tarihi Karakterlere Hayranlık

Tarihi karakterleri canlandırmanın oyuncular için çok özel olduğunu belirten Massoud, Ebu Eyyub el-Ensari'nin İslam tarihindeki önemine vurgu yaptı. "Böyle kıymetli bir karakteri canlandırmak her aktör için çok ilgi çekicidir," dedi.

Sonuç Olarak

Ghassan Massoud, kariyerinde değerlerinden ödün vermeden ilerlemeye kararlı. Türk izleyicisinin İslam tarihi konusundaki ilgisini de önemseyerek, bu alandaki çalışmalara katkıda bulunmayı temenni ediyor.

 Hollywood filmlerinin yanı sıra birçok farklı ülke sinemasında rol alan, aynı zamanda akademisyen...

Hollywood filmlerinin yanı sıra birçok farklı ülke sinemasında rol alan, aynı zamanda akademisyen olan Dünyaca ünlü Suriyeli oyuncu Ghassan Massoud, son olarak TRT 1'de yayımlanan "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinde Ebu Eyyub el-Ensari karakterini canlandırdı. TRT tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu TRT 12 Punto'da jüri üyesi olan Massoud, AA muhabirine sinema hayatına ilişkin açıklamalarda bulunarak, genç sinemacılara tavsiyeler verdi.