Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Giresun'da Organ Bağışı ile Umut Işığı

Giresun'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları, 3 kişiye umut oldu. Ailesinin bağış kararı takdir topladı.

Yayın Tarihi: 15.08.2024 15:08
Güncelleme Tarihi: 15.08.2024 15:08

Giresun'da Organ Bağışı ile Umut Işığı

Giresun'da Düşme Sonrası Beyin Ölümü Gerçekleşti

Giresun'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın bağışlanan organları, 3 hastaya umut olma yolunda ilerliyor. Bulancak ilçesinde 11 Ağustos Pazar günü evinde düşerek ağır yaralanan 66 yaşındaki İbrahim Başoğlu, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olumlu Sonuçlar ve Organ Bağışı Süreci

Hastanede yapılan değerlendirmede, Başoğlu'nun beyin ölümünün gerçekleştiği belirlendi. Aile ile görüşmelerde bulunarak organ bağışına ikna eden Giresun Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü yetkilileri, gerekli işlemleri başlattı.

Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinden gelen uzmanlar, hastanın organlarını aldı. Alınan karaciğer ve iki böbrek, uygun hastalara nakledilmek üzere Erzurum'a sevk edildi.

Bağış Sürecinde Ailenin Duyarlılığı

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fazıl Kulaklı, yaptığı açıklamada, "Karaciğer ve böbrekler, Erzurum'daki 3 hastaya şifa olacak. Ailenin organ bağışına duyarlılığı önemli bir adım oldu" dedi. Kulaklı, ülke genelindeki organ bağışı rakamlarının hala düşük olduğunu vurguladı.

Kulaklı sözlerine devam ederek, "Giresun'da organ bağışı durumu oldukça iyiye gidiyor fakat daha fazla bilinçlendirme ve çalışmaya ihtiyaç var. Bu süreçte beyin ölümü tanısının erken konulması kritik bir önem taşıyor" dedi.

Son olarak, Kulaklı, organları bağışlanan Başoğlu'ya Allah'tan rahmet dileyerek, ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Giresun'da beyin ölümü gerçekleşen hastanın bağışlanan organları 3 kişiye nakledilecek. Atatürk...

Giresun'da beyin ölümü gerçekleşen hastanın bağışlanan organları 3 kişiye nakledilecek. Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinden gelen uzman ekip tarafından alınan organlar, uygun hastalara nakledilmek üzere Erzurum'a götürüldü.