Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Golan Tepeleri'nde Roket Saldırısı: 10 Ölü, 24 Yaralı

Mecdel Şems beldesine düzenlenen roket saldırısında can kaybı yaşandı. İsrail ordusu, saldırının Hizbullah tarafından yapıldığını iddia etti.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 21:12
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 21:12

Golan Tepeleri'nde Roket Saldırısı: 10 Ölü, 24 Yaralı

Golan Tepeleri'nde Saldırı Sonrası Can Kaybı

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesine yönelik gerçekleştirilen roket saldırısında 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 24 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğu açıklandı.

Olayın Detayları

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı'nın yaptığı resmi açıklamalara göre, saldırı sırasında çocuklar da dahil olmak üzere bir futbol sahasına isabet eden roketler her yaştan insanların hayatını kaybetmesine yol açtı.

İddialar ve Yalanlamalar

İsrail ordusu, saldırıdan Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu öne sürdü. Buna karşın, Hizbullah temsilcileri, olayla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını belirterek, iddiaları kesinlikle yalanladıklarını ifade etti.

Güvenlik Görüşmeleri ve Gelişmeler

İsrail Başbakanlık Ofisi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ABD seyahatinden haberdar olduğunu ve olayla ilgili olarak askeri sekreteriyle güvenlik istişareleri yaptığını duyurdu. Netanyahu'nun ilerleyen saatlerde tüm güvenlik teşkilatı liderleriyle bir araya geleceği belirtildi.

Ayrıca, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve üst düzey askeri yetkililer, saldırıyla ilgili detaylı bir değerlendirme yaptı.

Tarihsel Arka Plan

İsrail, 1967'de Golan Tepeleri'ni işgal etti; uluslararası hukuka göre, bu topraklardaki varlığı işgal olarak kabul ediliyor. Son zamanlarda, 7 Ekim 2023'ten itibaren yaşanan sınır hattı çatışmaları ise gerginliği artırdı.

Önceki Saldırılar ve Yanıtlar

Son günlerde, Lübnan Hizbullahı'nın İsrail'in kuzey bölgelerine düzenlediği saldırılarda 4 mensubunun öldüğü bildirilmiştir. Gerginliğin arttığı bu süreçte iki taraf arasında çatışmaların daha da tırmanmasından endişe ediliyor.