Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Golan Tepeleri'nde Roket Saldırısı: 9 Ölü, 30 Yaralı

İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine düzenlenen roket saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 20:23
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 20:23

Golan Tepeleri'nde Roket Saldırısı: 9 Ölü, 30 Yaralı

Golan Tepeleri'nde Saldırı Gerçekleşti

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'nde, Mecdel Şems beldesine yapılan bir roket saldırısında 9 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Olayın Ayrıntıları

İsrail Dışişleri Bakanlığı, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, saldırının çocukların da bulunduğu bir futbol sahasına isabet ettiğini belirtti. Yaralıların durumu ile ilgili, İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı'ndan alınan bilgiye göre, 30 kişinin farklı derecelerde yaralandığı ve ağır yaralıların helikopterlerle bölgeden tahliye edildiği bildirildi.

Hükümetten Açıklamalar

İsrail Başbakanlık Ofisi, ABD seyahatinde bulunan Başbakan Binyamin Netanyahu'nun saldırıyla ilgili bilgilendirildiğini ve güvenlik istişareleri yapmak için askeri sekreteriyle bir araya geldiğini açıkladı. Ayrıca, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet direktörü Ronen Bar ile olayın detaylarını görüştüğü kaydedildi.

Güvenlik Alarmı ve Teşkilatlar

Sosyal medya Platformlarında, Mecdel Şems beldesinde saldırı alarmlarının çaldığı ve yerleşim alanında güçlü bir patlama meydana geldiğine dair görüntüler paylaşıldı. İsrail, 1967'de Golan Tepeleri'ni işgal etmişti ve bu durum uluslararası hukuk tarafından işgal olarak değerlendirilmektedir.

Hizbullah'tan Yanıt

Öte yandan, Hizbullah Hareketi, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde düzenlediği saldırılarda 4 mensubunun hayatını kaybettiğini duyurdu. İlgili saldırılar, İsrail'in kuzeyine akşam saatlerinde gerçekleştirilen füze ve insansız hava aracı saldırıları olarak kaydedildi.