Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Golan Tepeleri'ndeki Roket Saldırısında Ölü Sayısı 12'ye Yükseldi

Golan Tepeleri'nde gerçekleşen roket saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye çıktı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 02:04
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 02:04

Golan Tepeleri'ndeki Roket Saldırısında Ölü Sayısı 12'ye Yükseldi

Ölü Sayısı Artıyor

İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde, Mecdel Şems beldesine düzenlenen roket saldırısında ölü sayısının 12'ye yükseldiği açıklandı. Bu talihsiz olay, İsrail ordusunun yaptığı bir açıklamada detaylandırıldı.

Çocuklar da Hedefte

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı, saldırıda 35 yaralı bulunurken, bunlardan 17'sinin durumunun kritik olduğunu bildirdi. Saldırının bir futbol sahasına isabet etmesi, olayın ciddiyetini artırıyor.

Saldırıyla İlgili İddialar

İsrail ordusuna göre, saldırıda kullanılan roketlerin İran yapımı olduğu ve sadece Hizbullah'ın elinde bulunduğu savunuluyor. Ordu sözcüsü Avichay Adraee, özellikle Hizbullah'ı bu saldırıyla ilişkilendirerek, grup liderlerinden birinin Ali Muhammed Yahya olduğunu öne sürdü.

Hizbullah'tan Yalanlama

Öte yandan, Lübnan merkezli Hizbullah, saldırıyla ilgili sorumluluk iddialarını reddederek, olayla bağlantılı olmadıklarını ifade etti. Bu durum gerginliği daha da artırmış durumda.

Netanyahu'nun Tepkisi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıya dair yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı unutmamalı. Hizbullah, şimdiye dek ödemediği bir bedeli ödeyecek," şeklinde beyanat verdi.

Yaşanan bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi tırmandırmaya devam ederken, uluslararası kamuoyunun dikkatini de üzerine çekmiş durumda.