Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Golan Tepeleri'ndeki Saldırı ve İsrail Ordusunun Yanıt Değerlendirmesi

İsrail ordusu, Golan Tepeleri'ndeki saldırıya karşılık olarak Lübnan Hizbullahı ile ilgili gelişmeleri değerlendiriyor.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 21:48
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 21:48

Golan Tepeleri'ndeki Saldırı ve İsrail Ordusunun Yanıt Değerlendirmesi

İsrail Ordusundan Saldırı Açıklaması

İsrail ordusu, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesindeki roket saldırısının ardından, bu saldırının Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti.

Saldırı ve Sonuçları

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı basın toplantısında, saldırının çok kısa bir süre içinde gerçekleştiğini ve roketin isabet etmesinin hemen ardından sirenlerin çaldığını belirtti. Ayrıca, güvenlik teşkilatının bu olayla ilgili nasıl bir karşılık verileceğine dair değerlendirmeler yaptığını ifade etti.

Hizbullah'ın İddiaları Reddettiği Açıklama

Mecdel Şems beldesine yapılan saldırıda, çocukların da yer aldığı 10 kişi hayatını kaybederken, 24 kişi de yaralandı. Hizbullah Hareketi, kendilerine yöneltilen saldırı iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Uluslararası hukuka göre, İsrail'in 1967'de işgal ettiği Golan Tepeleri, Suriye toprağı olarak kabul edilmektedir. Saldırının ardından iki taraf arasında yaşanan gerilimde, Hizbullah, İsrail güçlerinin düzenlediği saldırılarda 4 üyesinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Sınırda Gerginlik Artıyor

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, Lübnan Hizbullahı ile sınır hattındaki çatışmaların şiddetlendiğini belirtmektedir. Bu çatışmalar, her iki taraf için de ciddi kayıplar anlamına gelmektedir.

Halka yapılan güvenlik uyarılarında ise şu ana kadar bir değişiklik yapılmadığı bilgisi verildi.