Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gündemdeki Önemli Gelişmeler: Sanayiden Arktik'ye

Sanayi, ekoloji ve sosyal konulardaki son gelişmelerle ilgili detaylı analizler.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 10:43
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 10:43

Gündemdeki Önemli Gelişmeler: Sanayiden Arktik'ye

İmalat Sanayisinde Nitelikli Eleman Bulma Zorluğu

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan: "Sanayinin kapılarını öğrencilere açmak, onların en son teknolojik gelişmelere tanıklık etmelerini sağlamak ve fabrikalarda uygulamalı eğitim vermek, mesleki eğitimi güçlendiren adımlar arasındadır."

Yenibiriş Yönetici Ortağı Uğur Karaboğa: "İnşaat sektöründe sıva ustası açığı var, ayrıca ağır vasıta sürücüleri ve vinç operatörleri gibi spesifik alanlara ihtiyaç bulunuyor." (Aylin Rana Aydın Kuş/İstanbul)

Arktik Okyanusu'nda Büyüme ve Küçülme

Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi'nde yapılan incelemelerde, deniz buzu alanında Türkiye’nin 8'de 1’i büyüklüğünde azalma tespit edildi.

Prof. Dr. Ersan Başar: "Atlantik'teki deniz yapısı Arktik bölgesinin daha yukarılara kaymasına neden oluyor. Buna 'Atlantifikasyon' diyoruz. Arktik Okyanusu, Atlantik Okyanusu'na karşı yavaşça geri çekiliyor." (Şebnem Coşkun/Svalbard)

İstanbul'da Beton Duba Sorunu

Büyükşehirlerde yaya yollarında araç parkını engellemek için yerleştirilen beton dubalar, yaralanmalar ve kazalara sebep olabiliyor.

Mert İntepe: "Ana yollarda çelik bariyerler varken, şehir içindeki trafiğe çözüm olarak dubalar yerleştirildi. Bazen bu çözümler iyi çalışıyor, bazen de maalesef kazalarla sonuçlanıyor." (Gökçe Karaköse/İstanbul)

Peynirde Gıda Güvenliği İçin Yeni Düzenleme

SETBİR Başkanı İsa Coşkun: "Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından görüşe açılan peynir tebliği taslağı, gıda güvenliğini sağlayacak ve haksız rekabeti engelleyecektir. Eritme peyniri gibi ürünlerin geleneksel peynirleri yanıltmaması için piyasaya sunumu yasaklanacak." (Mehmet Can Toptaş/Ankara)

TBMM, 28. Dönem 2. Yasama Yılı'nı Tamamladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki çalışmalarında 50'si uluslararası anlaşmalarla ilgili olmak üzere toplam 70 kanun teklifi kabul edildi.

Komisyonlar toplamda 823 saat çalıştı ve 27 bin 529 sayfa tutanak tutundu. (Aynur Ekiz-Ahmet Buğra Olaç/TBMM)

Muayene Geçiren Araç Sayısı 5,4 Milyonu Geçti

Türkiye'de yılın ilk yarısında muayeneden başarıyla geçen araç sayısı 5,4 milyonun üzerine çıktı. Araçların çoğu hafif ve ağır kusurlu olarak sınıflandırıldı. (Arife Yıldız Ünal/Ankara)

Tuhaf Olaylar Temmuzda Gündemdeydi

Yeni Zelanda’da bir kişi, köpeğini kötü bir şekilde beslediği için hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Çin’e giden bir yolcunun pantolon ceplerinde 100'den fazla yılan bulundurduğu ortaya çıktı. (Aynur Şeyma Asan/Ankara)