Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Güney Afrika'da Sosyal Adalet Zirvesi

Cape Town'da düzenlenen 6. Sosyal Adalet Zirvesi, gıda güvenliği ve sosyal adalet konularına odaklandı.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 17:58
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 17:58

Güney Afrika'da Sosyal Adalet Zirvesi

Güney Afrika'da '6. Sosyal Adalet Zirvesi' Gerçekleşti

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehrinde, Stellenbosch Üniversitesi tarafından organize edilen "6. Sosyal Adalet Zirvesi" düzenlendi. Etkinlik, şehir merkezindeki Artscape Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi.

Etkinlik Teması ve Katılımcılar

Zirve'nin ana temasını "Sıfır Açlık İçin Sosyal Adalet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, Stellenbosch Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wim de Villiers ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Güney Afrika Temsilcisi Babagana Ahmadu gibi önemli isimlerin yanı sıra, birçok akademisyen ve uzman da etkinliğe katıldı.

Türkiye'nin Katkıları

Etkinlikte Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş da bir konuşma gerçekleştirdi. Kandaş, Türkiye'nin Birleşmiş Milletlerin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili yaptığı çalışmaları katılımcılara anlattı. Kandaş, "Türkiye, BM'nin sosyal kalkınma hedeflerini 11. Ulusal Kalkınma Planı kapsamındaki projelere dahil ettiğini belirtti. İnsani temelli kalkınma politikası ile her kesime, özellikle sosyal güvenlik sistemleri aracılığıyla ücretsiz sağlık hizmeti gibi sosyal yardımlar sunduk" dedi.

Gıda Güvenliği Üzerine Projeler

Büyükelçi Kandaş, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Güney Afrika'da gerçekleştirilen projeler hakkında da bilgi verdi. Bu projeler arasında okullarda sera ve sebze bahçesi yapımı, prefabrik mutfak bağışı, okul bahçelerine meyve ağacı dikimi ve küçük çaplı çiftliklere ekipman desteği gibi gıda güvenliğine katkıda bulunan girişimler yer aldı.

Etkinlik, dünya genelindeki açlık, gıda güvenliği, evsizlik, sosyal adaletsizlik ve cinsiyet eşitsizliği sorunlarını derinlemesine ele alarak katılımcılar arasında fikir alışverişine zemin hazırladı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehrinde, Stellenbosch Üniversitesi organizasyonunda "6....

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehrinde, Stellenbosch Üniversitesi organizasyonunda "6. Sosyal Adalet Zirvesi" düzenlendi. Şehir merkezindeki Artscape Tiyatrosu'da, zirve kapsamında "Sıfır Açlık İçin Sosyal Adalet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" temasıyla düzenlenen etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, Stellenbosch Üniversitesi Rektörü. Prof. Dr. Wim de Villiers, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Güney Afrika Temsilcisi Babagana Ahmadu ile Güney Afrika ve dünya genelinden çok sayıda akademisyen ve uzman katıldı.