Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Güney Kore'nin Propaganda Faaliyetleri Kuzey ile Sınırda Sürüyor

Güney Kore, Kuzey Kore'nin eylemlerine karşı sınırda geniş kapsamlı propaganda yayınları yapıyor.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 12:27
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 12:27

Güney Kore'nin Propaganda Faaliyetleri Kuzey ile Sınırda Sürüyor

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye Yanıt

Son iki gündür, Güney Kore'nin Kuzey Kore ile olan sınırında hoparlörler aracılığıyla "Pyongyang karşıtı propaganda yayınları" gerçekleştiriliyor. Bu durum, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bir açıklamada teyit edildi.

Sebebin Detayları

Yonhap haber ajansının bildirdiğine göre, bu geniş kapsamlı yayınlar, Kuzey Kore'nin "çöp balonu" göndermesine karşılık olarak başlatıldı. Seul yönetimi, dün yerel saatle 06.00 itibarıyla devreye giren bu yayının gündemdeki önemli haberleri içerdiğini belirtti.

Yayın İçeriği

Açıklamada, hoparlörlerden Kuzey Kore ordusunun kayıplarıyla ilgili bilgiler ve Güney Kore'ye iltica eden Kuzey Koreli diplomatların durumu gibi konuların gündeme getirildiği ifade edildi.

Karşılıklı Gerilim

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin çöp balonları göndermesiyle artan gerilime dikkat çekerek, buna uygun tahkikatlar yürütülmeye devam edeceğini belirtti. Daha önceki açıklamalarda, sınır bölgelerinde hoparlörlerle propaganda faaliyetlerinin tatbik edildiği duyurulmuştu.

Kuzey Kore'den Tepkiler

Kuzey Koreli sığınmacılar ve aktivistler, daha önce Kuzey'e propaganda broşürleriyle dolu balonlar göndermişti. Kuzey Kore ise bu saldırıya mayıs ayından itibaren 2 binden fazla çöp balonuyla yanıt vermeye başladı. Kuzey Kore liderinin kız kardeşi Kim Yo-jong, Güney Kore'yi bu durumu “kirli oyunlar” sergilemekle suçlamıştı.

Güney Kore'ye Uyarı

Kim, Güney Kore'nin sınırın kuzeyine gönderdiği bildiriler için “büyük bir bedel ödemesi gerektiği” uyarısında bulundu. Kuzey Kore'nin düşmanca eylemleri karşısında, Güney Kore yönetimi önlemlerini artırmaya devam ediyor.