Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamas: Netanyahu Anlaşmayı Erteleyerek Engeller Koyuyor

Hamas yetkilisi İzzet er-Rişk, Netanyahu'nun Gazze ile ilgili anlaşmaya varılmasını geciktirdiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 03:09
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 03:09

Hamas: Netanyahu Anlaşmayı Erteleyerek Engeller Koyuyor

Hamas'tan Netanyahu'ya Suçlama

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze ile ilgili anlaşma sürecine sürekli engeller koyarak geciktirmeye çalıştığını belirtti.

Rişk'in Açıklamaları

Rişk, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun daha önceki suçlamalarının aksine, gerçek sorumlu olduğunu vurguladı. "Anlaşmayı erteleyen, kaçan ve engeller çıkaran Netanyahu'nun kendisidir," diyen Rişk, Hamas'ın bu süreçte olumlu bir tutum sergilediğini ifade etti.

Ateşkes ve ABD'nin Rolü

Rişk, ateşkes, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nden çekilmesi ve esir takası konularında ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Ancak Netanyahu'nun bu önerileri kabul etmediğini belirtti.

Yeni Talepler ve Müzakere Süreci

Rişk, Netanyahu'nun, "kendilerinin sunduğu ve Hamas'ın üzerlerinde düzeltmeler yaptığı teklifi kabul ettiğine" dair sözlerini yalanladı. "Tüm dünya, İsrail’in kendi teklifinde olmayan ek şartlar ve talepler sunduğunu biliyor," dedi. Ayrıca, Netanyahu'nun arabulucuların getirdiği tekliflere yanıt vermediğini vurguladı.

İsrail'in Wala haber sitesi, iki gün önce, Netanyahu'nun ABD'ye Gazze'nin güneyinden kuzeyine silah naklini engellemek için yeni taleplerde bulunduğu yönünde bir teklif sunduğunu bildirdi.