Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamas, Paris Olimpiyatları Tehdidi Videosunun Sahte Olduğunu Açıkladı

Hamas, Paris 2024 Olimpiyatları'na yönelik ölüm tehdidi videosunun İsrail tarafından üretildiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 02:09
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 02:09

Hamas, Paris Olimpiyatları Tehdidi Videosunun Sahte Olduğunu Açıkladı

Hamas'tan Açıklama: Paris Olimpiyatları Videosu Sahte!

Hamas, sosyal medya üzerinden yayılan ve İsrail'in Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılımı çerçevesinde yapılan ölüm tehdidi videosunun sahte olduğunu duyurdu. Örgüt, bu görüntülerin İsrail tarafından üretildiğini ve Filistin direnişine yönelik karalayıcı bir propagandanın parçası olduğunu belirtti.

İzzet er-Rişk'in Açıklamaları

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail'e bağlı hesaplar, olimpiyat oyunlarına katılacak olan işgalcilere ölüm tehditleri içeren ve Filistin direnişine atfedilen sahte bir video yayınladı." dedi. Rişk, bu durumun İsrail'in Filistin direnişinin imajını zedelemek amacıyla yürüttüğü propagandadan başka bir şey olmadığını vurguladı.

Sosyal Medyada Yayılan Görüntüler

Sosyal medya platformlarında yayılan videoda, yüzünü Filistin kefiyesi ile kapatan ve gömleğinde Filistin bayrağı bulunan bir kişinin görüntüleri dikkat çekti. Bu kişi, zayıf bir Arapça aksanıyla şu ifadeleri kullandı:

"Siyonist rejime (İsrail) karşı mücadelemiz devam ediyor. Fransız halkı ile Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, siyonist rejimin Filistin halkına karşı yürüttüğü canice savaşta destek verdiniz. Siyonistleri Olimpiyat Oyunları'na davet ettiniz ve yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz, Paris sokaklarından kan nehirleri akacak."

Görüntü, bir oyuncağın kesik kanlı başını havaya kaldırarak sona ermişti.

İsrail'in Olimpiyat Katılımı ve Saldırılar

İsrail, Fransa'nın 26 Temmuz'da ev sahipliği yapacağı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılacağını açıklamıştı. 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda, 39 bin 90 Filistinli hayatını kaybetti. Bu rakam, 16 bin 172'sini çocuk ve 10 bin 798'ini kadın olarak belirtiyor. Enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı büyük ölçüde tahrip ediliyor.