Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamas'tan ABD'ye Gazze Üzerine Çağrı

Hamas, ABD'yi Netanyahu'ya Gazze saldırılarını durdurması için baskı yapmaya çağırdı, insani duruma ilişkin açıklamalar geldi.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 16:13
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 16:13

Hamas'tan ABD'ye Gazze Üzerine Çağrı

Hamas'tan ABD'ye Acil Çağrı

Hamas, ABD yönetimine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Gazze Şeridi'ndeki saldırıları durdurması için baskı yapması yönünde çağrıda bulundu. Hamas, Netanyahu'nun "esir takası anlaşmasının defalarca bozulmasının sorumlusunun" kendisi olduğunu öne sürdü.

Kamala Harris’in Endişeleri

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Gazze’deki insani durum hakkında endişelerini dile getirmesinin ardından, Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, önemli açıklamalarda bulundu.

Rişk'in Açıklamaları: "Gazze'deki insani durum ile ilgili kaygıların bir Amerikan yanlışı olduğunu savunuyoruz. Eğer savaşı gerçekten durdurmak isteselerdi, gereken adımları atarlardı."

Rişk, Harris'in seçim kampanyası süresince "Binyamin Netanyahu’yu koruduğunu iddia ederek, uluslararası hukuku ihlal eden bir tavır sergilediğini" ileri sürdü. Ayrıca, ABD yönetimini "soykırım savaşını durdurmaya" davet etti.

Netanyahu'ya Baskı Yapılmalı

Rişk, "ABD, Netanyahu’nun esir değişimi anlaşmasını defalarca ihlal ettiğini bilmektedir ve masum halkımıza karşı yürüttüğü savaşı sonlandırması için ona baskı yapmalıdır," ifadelerini kullandı.

Harris, Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında, "Şu anlaşmayı (esir takası) yapalım ve ateşkes ile savaşı bitirelim," şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.