Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamas'tan Acil Eylem Çağrısı: Siyonist Saldırılara Son Verin

Hamas, uluslararası topluma Filistin halkına yönelik sistematik saldırıları durdurması için acil eylem çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 16:26
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 16:26

Hamas'tan Acil Eylem Çağrısı: Siyonist Saldırılara Son Verin

Hamas, Saldırılara Son Verilmesi İçin Acil Eylem Çağrısı Yaptı

Hamas, İsrail'in Filistin halkına yönelik "seri cinayetlerini" durdurması için uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e (BM) acil eylem çağrısında bulundu. Örgüt, bu çağrıyı Han Yunus kenti doğusundaki İsrail bombardımanının ardından yaptı.

Han Yunus'taki Son Durum

Telegram hesabından yapılan açıklamada, "Halkımız dimdik duracak ve topraklarına bağlı kalacak. Filistinlileri yerinden etmeye çalışan bu cani düşman karşısında direnişimizi sürdüreceğiz" ifadeleri yer aldı. Hamas, Gazze’nin özgürlüğü, dönüşü ve kendi kaderini tayin hakkı için mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı.

İsrail Saldırıları ve Yaralılar

Hastane kaynaklarından alınan bilgilere göre, İsrail ordusunun Han Yunus'a düzenlediği hava saldırılarında en az 37 Filistinli yaşamını yitirdi, 120'den fazla kişi yaralandı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi için acil kan bağışı çağrısında bulundu.

İsrail'in Tahliye Çağrısı

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "güvenli bölge" olarak ilan edilen bazı alanlara yönelik operasyon yapılacağını belirterek, bölge sakinlerini tahliye etmeye çağırdı. Adraee, "Filistinlilerin derhal El-Mevasi'ye gitmelerini istiyoruz" dedi.

Artan Can Kayıpları ve Sağlık Durumu

Nasır Hastanesi Acil Yardım Müdürü Muhammed Sakr, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, "Son 3 saat içerisinde yüzlerce yaralı hastaneye getirildi" ifadelerini kullandı. Sakr, hastanelerde yeterli tıbbi malzeme bulunmadığını vurgulayarak, "Tüm sahra hastaneleriyle iş birliği yapmalıyız" çağrısında bulundu.

İsrail Saldırılarının Sonuçları

Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda ölü sayısının 39,006'ya, yaralı sayısının ise 89,818'e yükseldiği bildiriliyor. Sağlık Bakanlığı, hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğunu, ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle cenazelere ulaşılamadığını belirtmektedir.