Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamas'tan Netanyahu'ya Sert Tepki: UCM'ye Teslim Edilmeli

Hamas, Netanyahu’ya ABD Kongresi’ndeki konuşma fırsatı verilmek yerine UCM’ye teslim edilmesi gerektiğini savundu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 20:26
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 20:26

Hamas'tan Netanyahu'ya Sert Tepki: UCM'ye Teslim Edilmeli

Hamas, Netanyahu'ya Yönelik Eleştirilerde Bulundu

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmanın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Grup, Netanyahu'nun bu platformda "kendisini parlatma" fırsatı bulmasının yanlış olduğunu ve aslında Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) teslim edilmesi gerektiğini vurguladı.

Telegram Üzerinden Açıklama Yaptılar

Hamas, resmi Telegram hesabından yaptığı duyuruda, Netanyahu’nun kongre konuşmasını değerlendirdi. Açıklamada, Netanyahu’nun söz konusu konuşmada "birkaç İsrailli esirin kurtarılmasıyla ilgili hayali zaferlerden" bahsettiği ancak Refah ve Nusayrat’ta sivillere karşı işlenen suçları göz ardı ettiği ifade edildi.

Açıklamada, "Netanyahu’ya, Kongre’de dünya önünde kendini parlatarak Gazze’de işlediği toplu katliamlar ve etnik temizlemeleri örtbas etme imkanı vermek yerine, yakalanıp UCM’ye teslim edilmesi daha iyi olurdu." denildi.

ABD Kongresi'nde Tepkiler Yükseldi

Netanyahu, önceki gün ABD Kongresi'ne hitap ederken sivil can kayıplarının düşük olduğunu ve Gazze’de açlık yaşanmadığını savundu. Ancak konuşması, birçok temsilciden tepkilerle karşılandı. Filistin asıllı temsilci Rashida Tlaib, Netanyahu'nun ayakta alkışlanmasına tepki göstererek, "Ben de oradaydım ve bu iğrençti." şeklinde bir açıklama yaptı. Tlaib, konuşma boyunca elinde "savaş suçlusu" yazılı döviz taşıdı.

Öte yandan, binlerce Filistin destekçisi, Washington’ın sokaklarında ve Netanyahu'nun kaldığı otelin önünde protestolar düzenleyerek hükümetin politikalarını eleştirdi.