Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamas Üyesi Hamdan: Filistin Direnişi Güçleniyor

Hamas Üyesi Hamdan, Filistin direnişinin güçlü durumda olduğunu ve bölgenin yeni haritasının şekilleneceğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 16:57

Hamas Üyesi Hamdan: Filistin Direnişi Güçleniyor

Filistin Direnişinin Gücü

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Filistin direnişinin günümüzde oldukça güçlü olduğunu ifade etti. "Gazze, kendisine yüklenen sorumluluğu başarıyla yerine getirmiştir. Birçok liderimiz şehit olmuş ve yeni alternatif liderler ortaya çıkarmıştır," dedi.

Yeni Harita ve Umut

Hamdan, "Bu coğrafyada yeni bir harita şekillenecek. Allah'ın izniyle, bu haritada İsrail'in yeri olmayacak," şeklinde vurguladı. İstanbul'da gerçekleştirilen "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" başlıklı 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı'nda konuşan Hamdan, İslam dünyasının yeniden diriliş sürecine girdiğini belirtti.

Batı'nın Çöküşü ve Aksa Tufanı

Hamdan, "Aksa Tufanı, İslam dünyası için bir dönüm noktasıdır; Batı medeniyeti insan haklarını savunmakta aciz kalmış ve bu medeniyet maddi ve manevi olarak iflas etmiştir," diye ekledi. Ayrıca, Aksa Tufanı operasyonunun uluslararası sistemin karanlık yüzünü açığa çıkardığını ifade etti.

Direniş Ruhu ve Dayanışma

Direniş ruhunun gücüne dikkati çeken Hamdan, "Gazze'de, Batı Şeria'da ve Yafa'da direniş devam ediyor," şeklinde konuştu. Herkesin bu direnişte yer almasının önemli olduğunu vurguladı. Gazze halkının zorluklara rağmen topraklarını terk etmediğinin altını çizen Hamdan, "Hayati bir fırsat yakaladık. Bu fırsat bir daha gelmeyebilir," dedi.

İstanbul'da bir otelde "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" başlıklı 7. Kuala Lumpur Forumu...

İstanbul'da bir otelde "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" başlıklı 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı'nın açılışı gerçekleştirildi. Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, programa katılarak konuşma yaptı.