Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamas Yöneticisinden Suikast Açıklaması: İşgalci Kendine Ateş Açtı

Hamas lideri İsmail Heniyye'ye yönelik suikast girişiminde, Ebu Zuhri; işgalcinin aslında kendine zarar verdiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 11:08
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 11:08

Hamas Yöneticisinden Suikast Açıklaması: İşgalci Kendine Ateş Açtı

Hamas Yöneticisi Ebu Zuhri'den Çarpıcı Değerlendirme

Hamas'ın üst düzey yöneticisi Sami Ebu Zuhri, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik düzenlenen suikasti değerlendirerek, "İşgalci, Heniyye'ye değil kendine ateş açtı" ifadesini kullandı.

Hamas'ın Varlığına Dikkat Çekti

Ebu Zuhri, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "İşgalci İsrail, Hamas Hareketi ve Filistin halkının iradesini kırmak istiyor; fakat Hamas bir fikri temsil ediyor ve yöneticilerinin şehit düşmesi bu fikri asla yok edemez" dedi.

Suikastın Mesajı ve Kudüs Üzerine Vurgu

Heniyye'ye yönelik suikast girişiminin Tahran'da gerçekleştirildiğine dikkat çeken Ebu Zuhri, "İşgalci, kendine ateş açtığının farkında olmalıdır" diyerek durumu değerlendirdi. Ayrıca, işgal altındaki Filistin topraklarının özgürlüğü için dökülen her kan damlasının Hamas'ı güçlendirdiğini belirtti.

Kudüs İçin Ödenecek Bedeller

İsrail'in işgali altındaki Kudüs'ün özgürlüğü için büyük bedeller ödemeye hazır olduklarını söyleyen Ebu Zuhri, bu mücadelenin ancak Kudüs'ün özgürlüğü ile sonlanacağını vurguladı. "Bu suikast, işgalcinin hedeflerini gerçekleştirmeyeceği gibi Hamas'ı da teslim olmaya zorlayamaz. Hamas sonuna kadar bu yolda yürüyecek, dökülen kanlar bizleri daha fazla bağlıyor" ifadelerini kullandı.

Heniyye'nin İran'daki Töreni

Hamas lideri İsmail Heniyye, Yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'daydı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz sabahı Heniyye'nin konutuna saldırı düzenlendiğini bildirdi. Hem İran hem de Hamas, suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrailli yetkililer olay hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

6 Mayıs 2017'de, Heniyye, Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Siyasi Büro Başkanı olarak atanmıştı.