Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Han Yunus'ta Filistinlilerin Zorunlu Sığınağı: Hapishane

Israil'in saldırılarından kaçan Filistinliler, hayatta kalmak için Han Yunus'taki hapishaneye sığınmak zorunda kaldı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 11:11
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 11:11

Han Yunus'ta Filistinlilerin Zorunlu Sığınağı: Hapishane

Filistinlilerin Yeni Sığınağı: Hapishane

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde, İsrail ordusunun düzenlediği saldırılar sonucu evlerini terk eden Filistinliler, hayatta kalmak için hapishaneye sığınmak zorunda kaldı. Son dört gün boyunca yoğun bombalamalara maruz kalan Han Yunus'ta, Asda Hapishanesi, saldırılardan kaçan insanlara geçici bir sığınak oldu.

Hayatta Kalma Mücadelesi

Filistinli göçmenlerden Nezire er-Rakab, yaşadığı dramatik durumu şu sözlerle anlattı: "Üzerimize top mermileri ve kurşunlar yağarken evlerimizi terk ettik. Oğullarımdan biri ve iki gelinim hayatını kaybetti. Asda Hapishanesi, bizim için güvenli bir yer olmasa da başka alternatifimiz yoktu."

Temel İhtiyaçlar Yok

Rakab, yanlarına hiçbir şey almadan yola çıktıklarını ve burada yatacak bir yerlerinin bile olmadığını kaydetti. "İlk gün yerde uyumak zorunda kaldık. Çocuklarımızı korumak için buraya sığındık. Nereye gideceğimizi bilmiyorduk, bir de baktık hapishanedeyiz." dedi.

Ailelerin Durumu

Bir başka sığınmacı olan Ummu Abdullah Ebu Mustafa, ailesiyle dört saat süren bir yürüyüşün ardından hapishaneye ulaştıklarını ifade etti. "Hapishaneye girmeyi hiç düşünmemiştik. Burada su ve diğer temel ihtiyaçları bulmakta zorlanıyoruz. aşırı fiyat artışları nedeniyle her şey el yakıyor," diyerek, durumu özetledi.

Göç Sırasında Yaşanan Kayıplar

Bir başka Filistinli kadın, yolda yaşadıkları acı kayıpları paylaştı. Saldırılar devam ederken, çocukların yetim kaldığını ve pek çok insanın yolda hayatını kaybettiğini belirtti. Anarşik yapılar içinde hayatta kalma mücadelesi veren bu insanlara yardım edilip edilmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.