Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hatay'da Konut Teslim Töreni: Yeniden Daha Güçlü Anadolu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'daki 130 bin konut anahtar teslim töreninde terörle mücadele ve deprem sonrası yapılan konut seferberliğine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 26.10.2024 17:38
Güncelleme Tarihi: 26.10.2024 17:38

Hatay'da Konut Teslim Töreni: Yeniden Daha Güçlü Anadolu

Hatay'da "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" Töreni

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte, Gülderen Mahallesi TOKİ Konutları'nda düzenlenen "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" projesinin 130 Bin Konut Anahtar Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Terörle Mücadele Mesajı

Yerlikaya, törendeki konuşmasında, "Ülkemizin barış ve esenliğine, kardeşliğine pusu kuran hainler, inlerine girdiğimiz, karanlık dünyalarını başlarına yıktığımız eli kanlı teröristler için kurtuluş yok" diyerek terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

Deprem ve Birlikteliğin Önemi

Hatay'ın 6 Şubat 2023'te büyük bir deprem felaketi yaşadığını hatırlatan Yerlikaya, "Asrın felaketini, asrın birlikteliğine dönüştürdük. İl olarak birlikte ayağa kalkmak için gayret ettik" dedi.

Konut Seferberliği

Bugüne kadar 101 bin 254 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Yerlikaya, "Bu yıl sonuna kadar hedefimiz 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmek" dedi. Hatay'da 26 bin 260 konutun hak sahibi ailelere ulaşacağını açıklayan Yerlikaya, tüm konutların hayırlı olmasını diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten Vaatler

Depremlerde Hatay'ın bina stoğunun üçte birini kaybettiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, gelecek yıl itibarıyla şehrin yeniden inşasında çalışmalara hız vereceklerini, demografik yapıyı koruyarak hizmet edeceklerini belirtti.

Toplantıda emeği geçen tüm yetkililere teşekkür eden Öntürk, Hatay'ın hızlı bir şekilde eski günlerine kavuşması için çalışacaklarını vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gülderen...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gülderen Mahallesi TOKİ Konutlarında düzenlenen, "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" 130 Bin Konut Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Bakan Yerlikaya burada konuşma yaptı.