Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hindistan'da Şiddetli Yağışlar 4 Can Aldı

Maharaştra eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 160 kişi kurtarıldı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 11:35
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 11:35

Hindistan'da Şiddetli Yağışlar 4 Can Aldı

Hindistan'da Muson Yağmurları Felakete Yol Açtı

Hindistan'ın Maharaştra eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar, 4 kişinin ölümüne ve 160 kişinin kurtarılmasına neden oldu. Yerel medyada yer alan haberlere göre, Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Pune kentinde yaşanan bu olumsuz hava koşulları sebebiyle "kırmızı alarm" dalgalandırdı.

Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

200'den fazla itfaiyeci, yaşanan afet sonrası arama kurtarma çalışmalarına hızla katıldı. Hayatını kaybedenlerden 3'ünün elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi. Ayrıca, bir heyelana bağlı olarak bir kişinin daha yaşamını yitirdiği ve başka bir kişinin yaralandığı açıklandı.

Askeri Yardım Operasyonları Alarma Geçti

Maharaştra Başbakanı Eknath Shinde, Pune ve çevre bölgelerinde yardım operasyonları için Hindistan Hava Kuvvetleri ve ordusunu alarma geçirmek üzere hükümet yetkilileriyle görüştü. Yerel yönetim yetkilisi Suhas Diwase, arama kurtarma çalışmaları sonucunda 160 kişinin güvenli bir şekilde tahliye edildiğini belirtti. Ayrıca, bölgedeki okulların kapatıldığına ve bazı turistik alanların, özel ofislerin ve sanayi merkezlerinin de faaliyetlerine son verdiğine değinildi.

İklim Değişikliği etkeni

Her yıl haziran ile eylül arasında etkisini sürdüren muson yağmurları, Hindistan'da büyük hasarlara yol açmaktadır. Bilim insanları, Güney Asya'nın bu bölümünde son yıllarda gözlemlenen düzensiz ve aşırı yağışların iklim değişikliğiyle bağlantılı olduğunu vurgulamaktadır.