Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hindistan'da Şiddetli Yağışlar Toprak Kaymalarına Neden Oldu

Kerala'da meydana gelen toprak kaymalarında 24 kişi yaşamını yitirdi, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 09:11
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 09:11

Hindistan'da Şiddetli Yağışlar Toprak Kaymalarına Neden Oldu

Hindistan'ın Güneyinde Trajik Toprak Kaymaları

Hindistan'ın güneydoğusundaki Kerala eyaletinde, etkili olan şiddetli yağışlar sonucunda meydana gelen toprak kaymalarında ne yazık ki 24 kişi hayatını kaybetti. Olay, Wayanad bölgesinde birden fazla toprak kaymasının ardından gerçekleşti.

Yetkililerden Açıklama

Hindustan Times tarafından elde edilen bilgilere göre, Kerala eyalet yetkilileri, toprak kaymalarının ardından çok sayıda kişinin göçük altında kaldığına dair endişe taşıyor. Yetkililer, olayda hayati kaybının yanı sıra kaybolanlar için arama ve kurtarma çalışmaları ile tahliye işlemlerinin de sürdüğünü ifade etti.

Başbakan'ın Mesajı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, durumu takip ettiğini ve "yaralılar ile sevdiklerini kaybedenler için dualarının olduğunu" dile getirdi. Ayrıca, Kerala Eyaleti Başbakanı Pinarayi Vijayan ile de iletişim kurarak, afetle ilgili "mümkün olan her tür destek ve yardım" sunacaklarını belirtti.

Yaşanan bu felaket, bölgedeki alt yapı ve halk sağlığı açısından büyük riskler taşıyor. Yetkililer, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için önlemler alacaklarını vurguladı.