Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hindistan'da Toprak Kaymaları: 54 Kişi Hayatını Kaybetti

Kerala'daki toprak kaymalarında can kaybı 54'e yükseldi, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 11:22
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 11:22

Hindistan'da Toprak Kaymaları: 54 Kişi Hayatını Kaybetti

Hindistan'ın Güneyinde Yemen Havzası Kayıplarını Yaşadı

Hindistan'ın güney bölgelerinde, özellikle Kerala eyaletinde etkili olan aşırı yağışlar, felakete yol açtı. Son raporlara göre, Wayanad bölgesinde meydana gelen toprak kaymalarında 54 kişi hayatını kaybetti.

Olayın Detayları ve Sorumlular

Yerel medya kaynaklarından alınan bilgilere göre, Kerala'nın yetkilileri, meydana gelen toprak kaymalarında çok sayıda kişinin kaybolduğunu ve toprak altında kaldıklarından endişe ettiklerini bildirdi. Yapılan açıklamalarda, kayıpların sayısının artabileceği konusunda uyarılar yapıldı.

Başbakanın Mesajı ve Destek

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Dualarım yaralılar ve sevdiklerini kaybedenler ile birlikte. Bu zor günlerde destek olmak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı. Kerala Eyaleti Başbakanı Pinarayi Vijayan ile de irtibat kurarak, gereken tüm yardımları önceliklendireceklerini belirtti.

Yardım Faaliyetleri ve Hasarın Boyutu

Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF) tarafından yapılan duyuruda, yerel gönüllüler ile birlikte arama kurtarma çalışmaları yürütülmesi için Hindistan ordusu'ndan bir ekibin ve helikopterlerin destek vermek üzere gönderildiği belirtildi. Çoğu yol ve altyapının ciddi hasar gördüğü bu felakette, Chooralmala köyünde 200 evin yıkıldığı kaydedildi.

Devam Eden Zorluklar

Arama kurtarma çalışmalarının, bölgedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle yavaşladığı, çok sayıda bölge sakininin güvenli yerlere tahliye edildiği ifade edildi. Eyalet yetkilileri ayrıca, afetten etkilenen bölgede ana köprünün yıkıldığını ve geçici bir köprü inşa etmek için ordunun hızlı bir şekilde devreye sokulduğunu duyurdu.