Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hindistan'da Toprak Kaymaları: 93 Kişi Hayatını Kaybetti

Hindistan'ın Kerala eyaletindeki toprak kaymalarında can kaybı 93'e yükseldi, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 22:35
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 22:35

Hindistan'da Toprak Kaymaları: 93 Kişi Hayatını Kaybetti

Hindistan'ın Güneyinde Toprak Kayması Felaketi

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 93 olarak güncellendi.

Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Yerel basında yer alan haberlere göre, Kerala eyalet yetkilileri, Wayanad bölgesinde etkili olan sağanak sonrası birden fazla toprak kayması olduğuna dair endişelerin bulunduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada, toprak altında kalmış olabilecek onlarca kişinin varlığından bahsedildi.

Yetkililerden Açıklama

Kerala hükümeti, arama kurtarma faaliyetleri ve tahliye işlemlerinin sürdüğünü belirtti. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, X platformunda, "Dualarım yaralılar ve sevdiklerini kaybeden herkesle" şeklinde bir paylaşımda bulundu. Ayrıca, “Kerala Eyaleti Başbakanı Pinarayi Vijayan ile iletişimdeyim, mümkün olan her türlü yardımı sağlamak için destek olacağız" dedi.

Altyapı Hasar Gördü

Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF), arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak üzere Hindistan ordusu'ndan bir ekip ve helikopterlerin görevlendirildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, toprak kaymalarının yollarda ve altyapıda ciddi hasar bıraktığı kaydedildi. Özellikle Chooralmala köyünde 200 evin yıkıldığı belirtiliyor.

Olumsuz Hava Koşulları Etkili

Bölgedeki kötü hava koşulları nedeniyle arama kurtarma faaliyetlerinin yavaşladığı ve birçok bölge sakininin güvenli alanlara tahliye edildiği vurgulandı. Ayrıca, yetkililer bölgede ana köprünün yıkıldığını ve geçici köprü inşası için ordunun devreye girdiğini açıkladı.

Toprak kaymalarında yaralanan 116 kişi, tedavi için yakınlardaki hastanelere sevk edildi.