Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hindistan ve İngiltere'den Yeni Teknoloji Güvenliği Girişimi

Hindistan ve İngiltere, stratejik ortaklıklarını güçlendirmek için Teknoloji Güvenliği Girişimi başlattı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 21:35
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 21:35

Hindistan ve İngiltere'den Yeni Teknoloji Güvenliği Girişimi

Hindistan ve İngiltere, Teknoloji Güvenliği Girişimi Başlattı

Hindistan ile İngiltere, stratejik ilişkilerini derinleştirme amacıyla yeni bir Teknoloji Güvenliği Girişimi başlattı. Bu girişim, iki ülke arasında kritik ve yeni teknolojilerde daha odaklı bir işbirliği sağlamayı hedefliyor.

Dışişleri Bakanlıklarından Açıklama

Hindistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, başbakanlar düzeyinde atılan bu adımın yeni bir işbirliği mekanizması oluşturmayı amaçladığı belirtildi. Ayrıca, mevcut işbirliği çabalarının güçlendirileceği ifade edildi.

Girişimin Koordinasyonunda Önemli Alanlar

Teknoloji Güvenliği Girişimi, Hint ve İngiliz ulusal güvenlik danışmanları tarafından koordine edilecek. Bu girişim, telekomünikasyon, kritik mineraller, yarı iletkenler ve yapay zeka gibi çeşitli alanlara odaklanacak.

Bakanların Görüşmesi

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı mesajda, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile bir araya geldiğini duyurdu. Jaishankar, Teknoloji Güvenliği Girişimi'nin başlatılmasını memnuniyetle karşıladı ve bu girişimin yeni işbirliği alanları sunacağını vurguladı.