Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hizbullah'ın Üst Düzey Komutanı Hakkında İsrail Saldırısı Kontrol Altında

Hizbullah, İsrail'in Beyrut'taki saldırısında üst düzey komutanının durumunu doğrulamadı, kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 09:08
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 09:08

Hizbullah'ın Üst Düzey Komutanı Hakkında İsrail Saldırısı Kontrol Altında

İsrail Saldırısında Hizbullah Komutanı Hedef Alındı

Hizbullah Hareketi, Beyrut'ta gerçekleşen İsrail hava saldırısında üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ün öldüğüne dair bir açıklama yapmadı. Saldırının ardından arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Olayın Detayları

Hizbullah'ın resmi Telegram hesabı üzerinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun dün Beyrut'un Dahiye bölgesindeki bir binayı hedef alarak bombaladığı bildirildi. Açıklamada, saldırıda bazı sivillerin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı ifade edildi.

Binanın yıkılması sonucu Hizbullah'ın yüksek rütbeli komutanı Fuad Şükür'ün enkaz altında kaldığı kaydedildi. Arama kurtarma ekipleri, enkazda uzun süreli bir çalışma yürütüyor.

İsrail Ordusunun Açıklamaları

İsrail ordusu, basında yer alan haberlere göre, bu saldırıda Hizbullah'ın komutanlarından Şükür'ün öldüğünü iddia etti. İsrail, Şükür'ün Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın sağ kolu olduğunu ve 8 Ekim 2023'ten beri İsrail'a yönelik saldırılar düzenlendiğini belirtti.

Ayrıca, Lübnan Sağlık Bakanlığından gelen açıklamada, saldırıda 1 kişinin öldüğü ve 68 kişinin yaralandığı duyuruldu. Olay, Beyrut'un güney bölgesinde meydana geldi ve hedef alınan binanın Hizbullah’ın Şura Meclisi'ne yakın bir noktada olduğu ifade edildi.