Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hizbullah, İsrail Askeri Üssüne Saldırdı

Hizbullah, İsrail'in Kfar Yuval askeri üssüne katyuşa roketi ile saldırdı. Misilleme olarak gerçekleştirilen eylemde ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 16:53
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 16:53

Hizbullah, İsrail Askeri Üssüne Saldırdı

Hizbullah, İsrail’in Kfar Yuval Üssünü Hedef Aldı

Hizbullah Hareketi, İsrail ordusuna ait sınır hattındaki askeri üssüne bir dizi saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu eylem, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarına bir misilleme olarak nitelendirildi.

Katyuşa Roketi ile Vuruş

Hizbullah, resmi Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Sahel Taburu tarafından Beyt Hilal kışlasındaki karargaha katyuşa roketi ile tam isabet vurulmuş olduğunu belirtti. Bu saldırıda, sivil kayıpların yaşandığı iddialarına yanıt olarak gerçekleştirildiği vurgulandı.

Kamikaze İHA ile Saldırı

Hizbullah’ın başka bir açıklamasında, Beyt Hilal'daki karargahın ayrıca bir kamikaze insansız hava aracı (İHA) ile hedef alındığı ve bu saldırıda İsrail askerleri arasında ölü ve yaralıların bulunduğu ifade edildi.

Topçu Atışları ve Fosfor Bombası

Son günlerde yapılan saldırılarla birlikte, İsrail ordusuna ait ve sınır hattında bulunan Cel el-Alem Askeri Üssü'nün de topçu atışlarıyla hedef alındığı kaydedildi. Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail askerlerinin Hiyam beldesini ağır topçu atışları ve fosfor bombası kullanarak vurduğunu bildirdi.