Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hizbullah, İsrail'in Tsuriel Yerleşimine Füze Saldırısı Düzenledi

Hizbullah, Tsuriel'i katyuşa füzeleriyle vurdu, İsrail ordusundan karşılık geldi.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 00:54
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 00:54

Hizbullah, İsrail'in Tsuriel Yerleşimine Füze Saldırısı Düzenledi

Hizbullah'tan Tsuriel'e Füze Saldırısı

Lübnan'ın Hizbullah grubunun İsrail'in kuzeyindeki Tsuriel yerleşim birimine yönelik olarak katyuşa füzeleriyle saldırı düzenlediği bildirildi. Yapılan yazılı açıklamada, bu saldırının ilk defa gerçekleştirildiği vurgulandı.

Saldırının Gerekçesi

Hizbullah, Tsuriel yerleşim birimine yönelik onlarca katyuşa füzesi fırlattığını belirterek, bu hamlenin İsrail ordusunun Lübnan'da sivillere karşı gerçekleştirdiği saldırılara bir karşılık olarak yapıldığını ifade etti.

İsrail Ordusunun Tehditlere Cevabı

İsrail ordusu ise, Lübnan'ın güneyinden yukarı Celile bölgesine yapılan 10 kadar füzenin çoğunun hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini açıkladı. Ayrıca, Hayfa çevresinde yanlışlıkla ateşlenen önleyici füzelerle ilgili olarak uyarılar yapıldı.

Sosyal Medyada Paylaşımlar

Sosyal medya platformlarında Celile bölgesinde patlama sesleri ve füzelerin havada ilerlediği görüntüler yer aldı. Hayfa'da ise önleyici füzelerin havada uçarak hedefleri vurmasıyla ilgili görüntüler yayımlandı.

Bir Önceki Saldırı ve Yaralanmalar

Öte yandan, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı Adlun beldesinde bir silah deposuna düzenlediği hava saldırısının ardından bölgede büyük patlamalar meydana geldiği ve en az üç kişinin yaralandığı bildirildi.