Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hizbullah, Olası İsrail Saldırısına Karşı Akıllı Füzeleri Konuşturdu

Hizbullah, İsrail ile artan gerginlik neticesinde akıllı hassas güdümlü füzelerini konuşlandırmaya başladı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 17:02
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 17:02

Hizbullah, Olası İsrail Saldırısına Karşı Akıllı Füzeleri Konuşturdu

Gerginlik Artıyor

İsrail ile yaşanan gerginlikler sonrasında Hizbullah, akıllı hassas güdümlü füzelerini stratejik noktalara konuşlandırmaya başladı. İsmi açıklanmayan bir Hizbullah yetkilisi, örgütün tutumunun değişmediğini ve tam kapsamlı bir savaş istemediklerini, ancak savaş çıkması durumunda sınırsız bir şekilde müdahale edeceklerini belirtti.

Füzelerin Konuşlandırılması

Yetkili, pazar gününden itibaren ihtiyaç duyulması halinde kullanılmak üzere bazı akıllı füzelerin yerleştirilmeye başlandığını ifade etti.

Mecdel Şems Saldırısı

Öte yandan, Mecdel Şems beldesindeki bir futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu 12 kişi hayatını kaybetti ve 35 kişi yaralandı. İsrail ordusu, yaptığı değerlendirmelerde, roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinden ateşlendiğini ve Lübnan Hizbullahı'nı sorumlu tuttuğunu açıkladı.

Hizbullah'ın Yalanlaması

Hizbullah, saldırıyla ilgili herhangi bir sorumlulukları olmadığını belirterek, iddiaları yalanladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıya yanıt olarak, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı unutmayacak ve Hizbullah ağır bir bedel ödeyecek" dedi.