Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hükümetler Lübnan'dan Terk Çağrısı Yapıyor

İsrail'in saldırı tehdidi sonrası birçok ülke, vatandaşlarını Lübnan'ı terk etmeleri konusunda uyardı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 00:14
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 00:14

Hükümetler Lübnan'dan Terk Çağrısı Yapıyor

İsrail'in Tehdidi ve Ülkelerin Tepkisi

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik olası saldırıları nedeniyle, birçok ülke vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri çağrısını yaptı. Norveç, Belçika, İsveç, Danimarka ve daha pek çok ülkenin hükümetleri, mevcut durumdan kaynaklı olarak vatandaşlarını uyararak, bölgeden ayrılmalarını önerdi.

Artan Tansiyon ve Çatışmalar

İsrail ordusunun Golan Tepeleri'nde bir futbol sahasına düzenlediği roket saldırısının ardından Lübnan'daki tansiyon yükseldi. Saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olay sonrası, İsrail hükümeti Lübnan’a karşı sert misillemelerde bulunabileceğini duyurdu.

Ülkelerden Gelen Uyarılar

ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına "Lübnan'a seyahat etmeyin" uyarısında bulundu. Açıklamada, "Lübnan’da tam kapsamlı bir savaş korkusu var," denildi.

Avustralya hükümeti, vatandaşlarını aynı yönde uyarırken, "Güvenlik durumu kötüleşebilir," ifadesine yer verdi. Norveç ve Almanya da benzer uyarılarda bulundu; Almanya acilen Lübnan'dan ayrılmalarını talep etti.

Diğer Ülkelerin Uyarıları

İngiltere ve Fransa da, vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmemeleri uyarısında bulunarak, durumu değerlendirirken gerginliğin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Danimarka ve Hollanda, Lübnan'da bulunan vatandaşlarının acil olarak ülkeden ayrılmalarını önerdi; ayrıca, bu ülkelerin hava yolları seferlerini durdurduğunu duyurdu.

Lübnan'da Uçuş Ertelemeleri

Lübnan’a ait Middle East Airlines (MEA), Beyrut’a yapılacak bazı seferlerin ertelendiğini açıkladı. Seyahatlerin 29 Temmuz itibarıyla devam etmesinin planlandığı bildirildi. Bu gelişmeler, uluslararası güvenlik endişelerini artırıyor ve bölgedeki durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.